Eurostat: Το 60% των Ρουμάνων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές – Η ανισότητα μεταξύ των χωρών της ΕΕ

by admin
1 views

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση στη νέα κατάταξη της Eurostat όσον αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περάσουν μια εβδομάδα διακοπές ετησίως εκτός σπιτιού. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν σημαντική ανισότητα και ανισορροπία μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά αυτόν τον δείκτη. 

Το 60% των Ρουμάνων δεν πηγαίνουν διακοπές, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ενώ στη Βουλγαρία, το ποσοστό αυτό είναι 44%. Η Ουγγαρία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 43%. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία βρίσκονται επίσης στο κάτω μέρος της κατάταξης ως προς το ποσοστό των ατόμων που ταξίδευαν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο – 28%. 

Ο αριθμός των ατόμων που πηγαίνουν διακοπές ποικίλλει σημαντικά στην ΕΕ, εμφανίζοντας σημαντικές ανισότητες. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος διακοπών για πολλούς Ευρωπαίους. Μετά από επτά μήνες εργασίας, ο Αύγουστος είναι μια εποχή αποσύνδεσης και πολλοί κατευθύνονται σε πανέμορφους προορισμούς για να απολαύσουν τον ήλιο. Ωστόσο, για πολλούς Ευρωπαίους, οι διακοπές είναι περισσότερο προνόμιο.

Στην Ισπανία, το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας είναι 33%. Στην Ιταλία το ποσοστό αυτό είναι 32%, και στη Γαλλία και τη Γερμανία αναφέρθηκαν αποτελέσματα 25% και 23% αντίστοιχα. Μόνο το 7,9% των Νορβηγών περιορίζεται να ταξιδεύει από οικονομική άποψη.

Πηγή: Rador.ro – Μετάφραση: Mικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ