Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

by admin
1 views

Ανανεώνεται διαρκώς ο μακάβριος κατάλογος με τα θύματα του τυφώνα Ελίν σε πέντε αμερικανικές Πολιτείες γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Τουλάχιστον 64 είναι οι νεκροί από τη θεομηνία ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού διάσωσης. Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει. 

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
(AP Photo/Mike Carlson)

Από τη Φλόριντα ως τη Τζώρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια οι κάτοικοι μετρούν πληγές από τις απώλειες δεκάδων συνανθρώπων τους και τις περιουσίες που καταστράφηκαν.

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμαΣαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
(AP Photo/Mike Carlson)

Και οι 5 αυτές νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες βρέθηκαν στο διάβα του από την Πέμπτη ως το Σάββατο. Σαρώθηκαν από ανέμους που έφτασαν τα 225 χιλιόμετρα την ώρα και βυθίστηκαν στο νερό μέσα σε λίγες ώρες.Μόνο σε κοινότητα της Βόρειας Καρολίνας έπεσαν 600 χιλιοστά βροχής μέσα σε 72 ώρες

Είναι τέτοιας έκτασης η καταστροφή που χρειάστηκε να κινητοποιηθούν συνεργεία διάσωσης από 19 άλλες πολιτείες για να συνδράμουν τις τοπικές Αρχές στον απεγκλωβισμό πλημμυροπαθών. Βρέθηκαν αντιμέτωποι ακόμα και με πλημμυρισμένα σπίτια που καίγονταν.  
  
Η Moody’s Analytics πάντως σε μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζει πως το κόστος της καταστροφής μόνο για τις ιδιωτικές περιουσίες φτάνει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά δεν αποκλείεται να αγγίξει τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια.  
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ