Μόνικα Μπελούτσι: Η «συναντήση» με τη Μαρία Κάλλας – Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο

by admin
1 views

Η Μόνικα Μπελούτσι συνεχίζει τα ταξίδια της ανά τον κόσμο με το πιο προσωπικό ντοκιμαντέρ που συμμετείχε, το «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις». Μια μοναδική καταγραφή της ιδιωτικής ζωής της Κάλλας μέσα από τα γράμματά της.

Η ταινία με τις επιστολές και τις αναμνήσεις έφτασε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Γιάννη Δημολίτσα, που εμπνεύστηκε αυτή την καταγραφή.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο

Μόνικα Μπελούτσι: Πώς είσαι;

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος: Είμαι καλά, αγαπητή μου, και είμαι τόσο χαρούμενος που σε βλέπω εδώ. Ειδικά με αυτό το project που είχα ήδη παρακολουθήσει και, από τις συζητήσεις μας, γνώριζα πόσο σημαντικό ήταν και για εσένα.

Μόνικα Μπελούτσι: Η παράσταση στην Ελλάδα ήταν από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μου.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος: Πόσο σημαντικό ήταν για σένα να έχεις ένα ντοκουμέντο όλων αυτών των εμπειριών με τη Μαρία Κάλλας [μέσω της παράστασης];

Μόνικα Μπελούτσι: Ω, στην πραγματικότητα, είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ στο φεστιβάλ [του Σαν Σεμπαστιάν] και έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω αυτό το ντοκιμαντέρ. Είναι η συνάντησή μου με τη Μαρία Κάλλας. Να βυθιστώ στο έργο της ήταν για μένα μια μοναδική εμπειρία. Ανακάλυψα την πιο οικεία πλευρά της και πόσο ευαίσθητη γυναίκα ήταν. Ίσως υπερβολικά ευαίσθητη για να επιβιώσει, αλλά ταυτόχρονα είχε τη δύναμη να γίνει αυτό που βαθιά μέσα της πίστευε ότι ήταν, μεταμορφώνοντας τον εαυτό της σε αυτή την όμορφη, γοητευτική, λαμπερή, κομψή γυναίκα. Ήξερε πώς να αξιοποιήσει το ταλέντο της στο έπακρο, αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει την καρδιά της, γι’ αυτό την αγαπώ.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος: Αν μπορούσες να την αγκαλιάσεις και να μοιραστείς κάποιες σοφές σκέψεις αφού διάβασες τα γράμματά της και κατανοήσεις καλύτερα την προσωπικότητά της, τι θα ήθελες να της πεις εκτός από το “ευχαριστώ”;

Μόνικα Μπελούτσι: Ω, θα ήθελα να της πω προσωπικά πράγματα μεταξύ δύο γυναικών, πράγματα που δεν μπορώ να πω στην τηλεόραση. Αυτή η καταπληκτική καλλιτέχνης συνεχίζει να εμπνέει και σήμερα. Ξέρεις, τόσες πολλές καλλιτέχνιδες και γυναίκες θέλουν να την εκπροσωπήσουν. Η Αντζελίνα Τζολί έκανε μια ταινία, η Φανί Αρντάν έκανε μια ταινία και ένα θεατρικό, η Μαρί Λαφορέ έκανε επίσης ένα απίστευτο θεατρικό έργο, και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Δεν είναι απίθανο; Όχι μόνο επειδή ήταν μία από τις μεγαλύτερες σοπράνο όλων των εποχών, αλλά επειδή ήταν μια μαχήτρια. Ήταν μια γυναίκα που είχε το θάρρος να ζήσει τη ζωή της με τόσο έντονα συναισθήματα. Επίσης, ήθελε να πάρει διαζύγιο σε μια εποχή που το διαζύγιο ήταν απαγορευμένο. Αγωνίστηκε για την ελευθερία της.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος: Μερικές φορές, τα γράμματα μας φέρνουν αναμνήσεις. Είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, ένα γράμμα σου έφερε αναμνήσεις που σου επέτρεψαν να προχωρήσεις μπροστά. Θα ήθελες να μοιραστείς κάποια προσωπική ανάμνηση που συνδέεται με ένα γράμμα;

Μόνικα Μπελούτσι: Προσωπική, ε; Ω, ακόμα και σήμερα, ξέρεις, κάποιες φορές όταν είμαι μόνη μου και θέλω να συνδεθώ με κάποιον ή κάτι, γράφω κάτι. Ίσως κάτι που δεν στέλνω σε κανέναν, μόνο για μένα. Αλλά η διαδικασία του να γράφω με βοηθάει να ξεκαθαρίσω την κατάσταση.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος: Και μόνο για το ελληνικό κοινό, θα σε δούμε στην επόμενη ταινία του James Bond ή σε κάποια επεισόδια της σειράς Wednesday;

Μόνικα Μπελούτσι: Άκου, αυτό που μου αρέσει στη δουλειά μου είναι ότι τα πάντα είναι απρόβλεπτα. Κράτησε αυτό.

Μόνικα Μπελούτσι: Θα ήθελες να χαιρετήσεις το Ελληνικό κοινό;

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος: Φυσικά. Αγαπώ τη χώρα σου, είναι απίστευτη, και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα.

Μόνικα Μπελούτσι: Ευχαριστώ πάρα πολύ, Μόνικα.

Μόνικα Μπελούτσι: Η «συναντήση» με τη Μαρία Κάλλας – Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ