Βηρυτός: Ισραηλινοί πύραυλοι με διατρητικές κεφαλές στόχευσαν το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ – Θρίλερ με τον Χασάν Νασράλα

by admin
2 views

Δευτερόλεπτα μετά τις εκρήξεις που περιγράφονται ως χωρίς προηγούμενο από το 2006, τα ισραηλινά δίκτυα μετέδωσαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις, είχαν στόχο τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, έξι κτίρια χτυπήθηκαν και διατρήθηκαν, αφού, όπως φαίνεται ο Νασράλα και άλλοι ηγέτες της Χεζμπολάχ βρίσκονταν σε υπόγεια, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΕΡΤΝews, Κωστή Κωνσταντίνου. ‘Εμφαση πρέπει να δοθεί ότι το πλήγμα έγινε αμέσως μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το μήνυμα Νετανιάχου είναι «ως εδώ με τη Χεζμπολάχ» και προεδοποίηση στο Ιράν ότι σε περίπτωση επίθεσης θα δεχτεί ανάλογα αντίποινα.

Η Αλεξία Καλαϊτζή, με το συνεργείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρισκόταν στην ανατολική Βηρυτό και μεταδίδει πώς οι εκρήξεις ήταν εκκωφαντικές ενώ ο καπνός από τη νότια Βηρυτό, πυκνώνει.

Από το Τελ Αβίβ ο Γιιώργος Σιδέρης επικαλείται πληροφορίες από τον IDF και μεταδίδει ότι στις πυραυλικές επιθέσεις συμμετείχαν αεροσκάφη 5ης γενιάς ενώ όλες οι κεφαλές ήταν διατρητικές με στόχο να χτυπήσουν κάτω από το έδαφος.

Ήδη πηγές της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσαν ότι επλήγησαν έξι κτίρια. Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Μανάρ ο Χασάν Νασράλα είναι σώος.

Πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, από την έναρξη της σύγκρουσης το 2006, προειδοποιεί πηγή ασφαλείας στον Λίβανο. Το φερόμενο αρχηγείο της Χεζμπολάχ βρισκόταν «σε κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες» στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ