Ενισχύεται το κυβερνών Λικούντ του Νετανιάχου μετά τα χτυπήματα στη Χεζμπολάχ – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

by admin
1 views

Πολιτικά οφέλη φαίνεται να δρέπει στο Ισραήλ το κυβερνών Λικούντ, του Πρωθυπουργού Νετανιάχου μετά τα συντριπτικά χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ.

Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Μααρίβ» δείχνει ότι για πρώτη φορά από την έναρξη του Πολέμου στη Γάζα το Λικούντ, εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, θα έφτανε τις 25 έδρες στην Κνέσετ μία δηλαδή περισσότερη από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Λικούντ σήμερα διαθέτει 32 έδρες αλλά το μήνυμα της δημοσκόπησης είναι σαφές.

Αντιθέτως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης το Yesh Atid του Γιάρ Λαπίντ, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση θα έχανε, δύο έδρες φτάνοντας στις 19, από τις 21 που λάμβανε στην προηγούμενη μέτρηση και 24 που διαθέτει σήμερα.

Όσον αφορά το ερώτημα, «εάν τα υπόλοιπα κόμματα μείνουν ως έχουν και στις εκλογές και ένα νέο κόμμα υπό τον Ναφτάλι Μπένετ συμμετείχε, τι θα ψηφίζατε;», ένα νέο κόμμα υπό τον πρώην πρωθυπουργό λαμβάνει 21 έδρες έναντι 20 του κυβερνώντος Λικούντ.

Ποσοστό 43% απαντά ότι μεταξύ Νετανιάχου και Μπένετ, ο Μπένετ είναι καταλληλότερος για την Προεδρία έναντι 37% του Νετανιάχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ