Μπαταρίες: Βελτιστοποιείται η παραγωγή τους με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

by admin
1 views

Σε μια ερευνητική συνεργασία μεταξύ του BMW Group και του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, αναπτύχθηκαν από κοινού λύσεις για τη βελτίωση της παραγωγής των μπαταριών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Υποψήφιοι διδάκτορες και φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ συλλέγουν και δομούν υπάρχοντα δεδομένα παραγωγής, από τα οποία δημιουργούνται μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να εντοπίσουν ορισμένα μοτίβα στα δεδομένα. Αυτό τους επιτρέπει να κάνουν προβλέψεις σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω η παραγωγή όσον αφορά την απόδοση, την ποιότητα και το κόστος.

Το γερμανικό γκρουπ συγκεντρώνει την τεχνογνωσία του για τις κυψέλες μπαταριών στα κέντρα εξειδίκευσης του που βρίσκονται στο Μόναχο και το Parsdorf.

Στο Κέντρο Αριστείας Κυψελών Μπαταριών στα βόρεια του Μονάχου, αναπτύσσονται και κατασκευάζονται σε μικρές ποσότητες κυψέλες για τις μελλοντικές γενιές μπαταριών υψηλής τάσης.

Σε αυτό το project το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ συνεισφέρει την τεχνογνωσία του στους τομείς της μηχανολογίας, της ηλεκτρικής μηχανικής και της επιστήμης των υπολογιστών.

Μια άλλη πτυχή της εν λόγω συνεργασίας είναι η προώθηση νέων ταλέντων. Οι φοιτητές επωφελούνται από τη συνεργασία μέσω της εντατικής καθοδήγησης και της δυνατότητας να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο στον κλάδο. Αυτό τους καθιστά πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας και τους προσφέρει ευκαιρίες καριέρας.

  • Πέντε νέες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης για μπαταρίες υψηλής τάσης 6ης γενιάς δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο. Μονάδες υπό κατασκευή βρίσκονται σε Irlbach-Straßkirchen (Γερμανία), Debrecen (Ουγγαρία), Shenyang (Κίνα), San Luis Potosí (Μεξικό) και Woodruff (ΗΠΑ).

Η ηλεκτρική κινητικότητα πραγματοποιεί σημαντικά βήματα και στη Νότια Καρολίνα. Το εργοστάσιο στο Woodruff θα καλύπτει έκταση περίπου 93 εκταρίων και θα αποτελείται από ένα κτίριο τεχνολογίας, βοηθητικές εγκαταστάσεις, ένα ενεργειακό κέντρο, εστιατόριο για το προσωπικό και πυροσβεστικό τμήμα. Θα δημιουργήσει περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας. Όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί το 2026, το Woodruff θα συναρμολογεί μπαταρίες υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο κοντινό εργοστάσιο του Spartanburg. Η τελετή θεμελίωσης του πρώτου κτιρίου στο Woodruff, και συγκεκριμένα του εκπαιδευτικού κέντρου, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023.

Μπαταρίες υψηλής τάσης από την Κάτω Βαυαρία. Το γκρουπ πρόκειται επίσης να κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης για τα μοντέλα της Neue Klasse στη Γερμανία – συγκεκριμένα στο Irlbach-Straßkirchen, στην Κάτω Βαυαρία. Η νέα μονάδα θα προμηθεύει γερμανικά εργοστάσια αυτοκινήτων με μπαταρίες υψηλής τάσης έκτης γενιάς. Το γκρουπ έλαβε άδεια για την κατασκευή του νέου εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης τον Απρίλιο και έστησε τον πρώτο από τους περισσότερους από 1.000 τσιμεντένιους πυλώνες για την αίθουσα παραγωγής στα τέλη Ιουνίου. Πριν το ξεκίνημα της κατασκευής της μονάδας οι πολίτες του Straßkirchen είχαν ψηφίσει υπέρ της έλευσης του γερμανικού γκρουπ στην περιοχή τους, με σαφή πλειοψηφία άνω του 75% στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου 2023.

Τεχνογνωσία μπαταριών σε Parsdorf εφαρμόζεται και στο Μόναχο. Πρωτότυπες κυψέλες μπαταριών, όπως αυτές της Neue Klasse που θα κυκλοφορήσει το 2025, κατασκευάζονται ήδη στο Cell Manufacturing Competence Centre στο Parsdorf, ανατολικά του Μονάχου. Το BMW Group έχει θέσει σε λειτουργία επιπλέον εργοστάσια προ-παραγωγής και πιλοτικές γραμμές για μελλοντικές μπαταρίες υψηλής τάσης στο Μόναχο και στις κοντινές πόλεις Parsdorf και Hallbergmoos.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ