Με το… δεξί μπήκαν Φενέρμπαχτσε και Ρέιντζερς

by admin
2 views

Ιδανικά μπήκαν στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA οι Φενέρμπαχτσε και Ρέιντζερς, αφού πανηγύρισαν σπουδαίες νίκες στην πρεμιέρα του League Phase του Europa League, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, χωρίς πάντως να γνωρίζουν περίπου πόσους βαθμούς χρειάζονται, για να συμβεί αυτό, μιας και είναι η πρώτη χρονιά με το νέο σύστημα διεξαγωγής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Στη Σουηδία διασταύρωσαν τα ξίφη τους δύο προσεχείς αντίπαλοι του Ολυμπιακού, η Μάλμε και η Ρέιντζερς. Το “Ελέντα Στάντιον” θα επισκεφθούν οι “ερυθρόλευκοι” στις 24 Οκτωβρίου, ενώ στις 7 Νοεμβρίου θα υποδεχθούν τους Σκωτσέζους στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Η Ρέιντζερς “πάγωσε” το Μάλμε μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, αφού άνοιξε το σκορ με τον Μπαϊράμι. Ο Αλβανός μεσοεπιθετικός, που σημείωσε το καλοκαίρι το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Euro, έκανε το 1-0 για τους Σκωτσέζους πολύ νωρίς κι αυτό τους βοήθησε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο 76′ “κλείδωσαν” τη νίκη, με τον ΜακΚάουσλαντ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 76′.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε και η Φενέρμπαχτσε του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία επέστρεψε στις νίκες, μετά την εντός έδρας ήττα από την Γαλατάσαραϊ, στο μεγάλο ντέρμπι του τουρκικού ποδοσφαίρου. Η Σεν Ζιλουάζ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 26′ ο Σογιουντσού έκανε το 1-0 από κοντά, μετά από κεφαλιά του Ροντρίγκο Μπεκάο. Έπειτα, οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 74′ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο ΜακΚάλιστερ αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Με αυτογκόλ του Μπεργκές στο 82′, η Φενέρμπαχτσε έκανε το 2-0. Στο 90’+2′ ο Ιβάνοβιτς έχασε πέναλτι για την Σεν Ζιλουάζ, με τον Λιβάκοβιτς να πέφτει στη σωστή γωνία. Τελικά, η μείωση του σκορ ήρθε στο επόμενο λεπτό από τον Σάικς, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του League Phase του Europa League:

Άλκμααρ – Έλφσμποργκ 3-2
Μπόντο/Γκλιμτ – Πόρτο 3-2
Άντερλεχτ – Φερεντσβάρος 2-1
Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 3-1
Ντινάμο Κιέβου – Λάτσιο 0-3
Λουντογκόρετς – Σλάβια Πράγας 0-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τβέντε 1-1
Μίντιλαντ – Χόφενχαϊμ 1-1
Νις-Σοσιεδάδ 1-1

Πέμπτη 26/09
Μάλμε – Ρέιντζερς 0-2
Φενέρμπαχτσε – Σεν Ζιλουάζ 2-1
22:00 Άγιαξ – Μπεσίκτας
22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βικτόρια Πλζεν
22:00 Λυών – Ολυμπιακός
22:00 Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ
22:00 Ρόμα – Μπιλμπάο
22:00 Στέαουα Βουκουρεστίου – Ρίγας
22:00 Τότεναμ – Καραμπάγκ.//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ