Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού

by admin
1 views

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ν. Υόρκη. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Στη συνάντησή τους αναμένεται να προτάξει το Κυπριακό. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο τις πάγιες θέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας για την ανάγκη να ξεκινήσει ο διάλογος υπό την ηγεσία του γενικού γραμματέα το Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η ελληνική πρωτεύουσα διατηρεί την αισιοδοξία της πως παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν που επιμένει στη διχοτόμηση του νησιού, υπάρχουν περιθώρια να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (1:30 ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων, και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, κατά την συνάντησή του χθες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του ΟΗΕ, νωρίτερα τόνισε πως η Ελλάδα και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι εφαρμόζουν ήδη, τους υψηλούς στόχους της «πράσινης ατζέντας», καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αγνοηθεί αυτή η απειλή. 

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε χθες με επενδυτές παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, στις συναντήσεις του με επενδυτές αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, στο ρόλο της Ελλάδας στην Ε.Ε., στην ταχεία απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στις επενδυτικές προοπτικές σε Υγεία / Εκπαίδευση.

Επίσης απηύθυνε κάλεσμα στους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα, κατά την παρουσία του στην Αστόρια, και εξέφρασε την πρόθεσή του να δρομολογήσει την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ