Συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου με ΤΕ Μηχανικών: «Είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε»

by admin
3 views

Με τους Εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.), συναντήθηκε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στο γραφείο της στη Βουλή.
 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η πρώτη και η μοναδική Πολιτική Αρχηγός που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΤΕ Μηχανικών, ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματά που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο.
 
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ  Ειρήνη Μπεκιάρη, αναγνωρίζοντας την συνεπή και ειλικρινή στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με ιδιαίτερα θερμά λόγια:
 
«Νιώθουμε πραγματικά ότι στο πρόσωπό σας έχουμε βρει μια τίμια αρωγό των προσπαθειών μας, μια πραγματική αγωνίστρια σαν κι εμάς και χαίρομαι  που κι εγώ προσωπικά, ως γυναίκα, βρίσκω ακόμη μια δυνατή γυναίκα δίπλα μας να μας πάρει ίσως από το χέρι και να μας οδηγήσει μακριά από αυτό το σκοτάδι που βιώνουμε στην εργασιακή μας πορεία στο Δημόσιο».     
                                                            
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα πολλά και χρόνια ζητήματα του κλάδου των ΤΕ Μηχανικών, οι χρόνιες στρεβλώσεις και η επαγγελματική και εργασιακή υποβάθμιση που υφίστανται. Στη συνάντηση συμμετείχε τετραμελής αντιπροσωπία του Δ.Σ της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. από όλη την Ελλάδα, απαρτιζόμενη από τους Ειρήνη Μπεκιάρη (Πρόεδρο), Θεόδωρο Τσίπα (Γενικό Γραμματέα), Βασίλη Οικονόμου (Αντιπρόεδρο) και Κατερίνα Χατζηδάκη (Μέλος).
 
Η Ζωή κατέγραψε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας τα οποία αφορούν:
– Τη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Δημόσιο και το τέλος των αποκλεισμών και διακρίσεων
– Την ενδυνάμωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό ΤΕ Μηχανικών ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν
– Την εξυγίανση των Υ.ΔΟΜ, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση, η πολυνομία, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η μη τήρηση προθεσμιών
– Την αναμόρφωση των αποζημιώσεων των Μηχανικών που εκτελούν εκτός έδρας υπηρεσίες
– Την επαναφορά του ειδικού επιδόματος 3% επί του ορίου των πληρωμών των πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων
– Την αμοιβή των Μηχανικών για συμμετοχή τους σε Επιτροπές
– Την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε Μηχανικούς που εργάζονται σε επιβαρυμένους χώρους
 
Η Ζωή δεσμεύτηκε να αναδείξει τα ζητήματα που αγγίζουν 3.500 Μηχανικούς του Δημοσίου, αλλά και όλους τους πολίτες, τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να βρίσκεται δίπλα στους αγώνες τους με όλους τους τρόπους μέχρι τα χρόνια αιτήματά τους, που είναι ζητήματα θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και χρηστής λειτουργίας της Διοίκησης να ικανοποιηθούν.
 
Ακολουθούν οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο τέλος της συνάντησης με την Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ:
 
«Να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω πάρα πολύ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων, που είστε μια πάρα πολύ ενεργή Ομοσπονδία, με 3.500 Μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα. Είστε εδώ από Θεσσαλία, από Ηλεία, από Κρήτη, από Ήπειρο και υπάρχουν συνάδελφοί σας παντού. Ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί με ενημερώσατε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε. Είναι ζητήματα θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, αξιοκρατίας, δυνατότητας εξέλιξης. Είναι ζητήματα συνθηκών εργασίας και αξιοποίησης του δυναμικού σας και της τεχνογνωσίας σας και των ικανοτήτων σας. Είναι ζητήματα αποκατάστασης αδικιών που συνέβησαν την προηγούμενη περίοδο με τα Μνημόνια και την αφαίρεση αποδοχών και είναι και ζητήματα που αφορούν τον κάθε πολίτη γιατί εσείς παρέχετε υπηρεσίες σε όλα τα πεδία, στις Περιφέρειες, στους Δήμους, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Νοσοκομεία και πάρα πολύ συχνά βρίσκεστε σε συνθήκες πάρα πολύ μεγάλης υποστελέχωσης.
 
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας. Η Πλεύση Ελευθερίας και εγώ προσωπικά, όλα αυτά τα προβλήματα που συζητήσαμε και όσα ακόμη υπάρχουν και αντιμετωπίζετε, θα τα θέσουμε και μέσα στη Βουλή και σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε και στην Ολομέλεια για να συζητήσουμε και να πληροφορηθούν και οι πολίτες και κυρίως να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκατασταθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Μου είναι αδιανόητο πραγματικά το γεγονός ότι ουσιαστικά μετά από τη δική σας γενιά, τη δική μας γενιά, δεν έπεται γενιά μηχανικών που να είναι μόνιμη σε αυτές τις υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει τεράστια επισφάλεια και ανασφάλεια για τις επόμενες γενιές και για τους πολίτες. Είναι απαραίτητο να δράσουμε για να υπάρχει και αξιοπρεπής συνθήκη στην παροχή της υπηρεσίας, αλλά και για να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και όλο το κεκτημένο, το γνωστικό και το εμπειρικό, που εσείς όλα αυτά τα χρόνια έχετε συλλέξει.
 
Αντιλαμβάνομαι ότι αντιμετωπίζετε μια πρωτοφανή αδικία σε σχέση με την εξέλιξή σας στην υπηρεσία, διότι όποια προσόντα κι αν αποκτήσετε, όποια επιπλέον μεταπτυχιακά, πτυχία, διδακτορικά, εμπειρία, εξειδίκευση, ικανότητα κι αν συλλέξετε ή επιδείξετε, θεωρείστε πάντα υποδεέστεροι των κατόχων πτυχίων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Αυτό αντιστρατεύεται και τη νομοθεσία και την υπερνομοθετική πρόβλεψη και το Σύνταγμα και τη λογική και το δημόσιο συμφέρον. Αντιστρατεύεται ξεκάθαρα τη βασική αρχή της αξιοκρατίας, που εμείς την υποστηρίζουμε και την υπηρετούμε. Και θα μας έχετε χωρίς κανέναν αστερίσκο στο πλευρό σας στην αποκατάσταση αυτής της μεγάλης αδικίας, που τελικά καταλήγει να αδικεί και το δημόσιο συμφέρον. Είμαι και θα είμαι, λοιπόν, στο πλευρό σας και σας ευχαριστώ ειλικρινά, γιατί από αυτή τη συνάντηση εγώ αποκόμισα και πολλές γνώσεις σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και τις δικές σας υπηρεσίες που δεν μου ήτανε γνωστά και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή την ενημέρωση να την κάνουμε και ευρύτερα γνωστή στον κόσμο».
 
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ, κ. Ειρήνης Μπεκιάρη:
 
«Κυρία Πρόεδρε, κι εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να μας δεχθείτε. Όπως σας είπα και νωρίτερα, είστε η πρώτη Πρόεδρος κόμματος του δημοκρατικού τόξου, αλλά και γενικότερα, που μας έχει δεχθεί και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε και νιώθουμε πραγματικά ότι στο πρόσωπό σας έχουμε βρει μία τίμια αρωγό των προσπαθειών μας, μια πραγματική αγωνίστρια σαν κι εμάς και χαίρομαι  που κι εγώ προσωπικά, ως γυναίκα, βρίσκω μία ακόμη δυνατή γυναίκα δίπλα μας, να μας πάρει ίσως από το χέρι και να μας οδηγήσει μακριά από αυτό το σκοτάδι το οποίο βιώνουμε στη εργασιακή μας πορεία στο Δημόσιο. Νιώθουμε πραγματικά ότι έχετε αντιληφθεί όλα τα προβλήματα τα οποία έχουμε, αν και ήταν σύντομη η παρουσίαση που σας κάναμε, και ότι θα έχουμε και μια σημαντική επικοινωνία, ώστε να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε το σύνολο όλων των θεμάτων που έχουμε και ως κλάδος αλλά και ως δημόσιοι υπάλληλοι, γενικότερα, γιατί το κομμάτι που εμείς υπηρετούμε του δημοσίου υπαλλήλου μηχανικού, είναι ένα κομμάτι το οποίο και κινδύνους εμπεριέχει και είναι και πάρα πολύ σημαντικό. Οι υποδομές, η σωστή πολεοδομική ανάπτυξη του τόπου, η συντήρηση των έργων, είναι πολύ σημαντικά, για να πούμε ότι ζούμε τελικώς σε μια κοινωνία αναπτυσσόμενη, σε μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται Ευρωπαϊκή και όχι σε μια τριτοκοσμική κοινωνία, στην οποία εμείς νιώθουμε ότι ζούμε. Οπότε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή και για τη βοήθεια την οποία τόσο απλόχερα μας παρέχετε. Σας ευχαριστούμε πολύ».
 
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εγώ σας ευχαριστώ πραγματικά και ως γυναίκα, που είσαι μια δυνατή γυναίκα και προεδρεύεις επάξια, διεκδικώντας»
 
Ειρήνη Μπεκιάρη: «Είναι δύσκολο το ξέρετε»
 
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Για τα δύσκολα είμαστε»
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ