Τεχνική Ντεμίντοφ: Ο τολμηρός δρόμος του ηθοποιού προς την ελευθερία

by admin
1 views

Η Τεχνική Ντεμίντοφ αναβιώνει μετά από 70 χρόνια αποσιώπησης, εμπνέοντας όλο και περισσότερους καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο.

Γνωρίστε την επαναστατική τεχνική του Νικολάι Ντεμίντοφ στα σεμινάρια Υποκριτικής που αρχίζουν στο Demidov Studio Athens τον Νοέμβριο. Ελάτε σε επαφή με μια μέθοδο υποκριτικής που αποτελεί πραγματικό δώρο για τον ηθοποιό που αναζητά την ελεύθερη ζωή πάνω στη σκηνή.

Η τεχνική Ντεμίντοφ καλλιεργεί την απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρώτη παρόρμηση, όπου το σώμα και η αναπνοή ξέρουν τι να κάνουν χωρίς να τους δώσει εντολή το μυαλό, ενεργοποιεί την σωματική φαντασία του ηθοποιού, απελευθερώνει τη ροή της ζωής των χαρακτήρων χωρίς να κομματιάζει τη διαδικασία και προσφέρει στον ηθοποιό διαδρομές και εργαλεία που τον κάνουν έναν πραγματικά ελεύθερο και ανεξάρτητο καλλιτέχνη.

Ο Νικολάι Ντεμίντοφ υπήρξε στενός συνεργάτης του Στανισλάβσκι και ένας από τους πιο αξιόπιστους δασκάλους του Συστήματος. Προσπαθώντας να ξεπεράσει τους σκοπέλους της αναλυτικής πολυδιάσπασης των “στοιχείων” του Στανισλάβσκι, οδηγήθηκε στο να συνθέσει, από την δεκαετία του 1920 μέχρι τον θάνατό του το 1953, τη δική του μέθοδο για την υποκριτική. Οι τρόποι του θεωρήθηκαν “επικίνδυνοι” και η Σοβιετική Ρωσία φρόντισε να εξαφανίσει το όνομά του και τις μεθόδους του για περισσότερα από 70 χρόνια. Άρχισε να διδάσκεται ξανά την τελευταία 15ετία, κερδίζοντας συνεχώς όλο και περισσότερους καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο.

Ενημερωθείτε αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Demidov Studio Athens: https://www.demidovstudioathens.gr

Τεχνική Ντεμίντοφ: Ο τολμηρός δρόμος του ηθοποιού προς την ελευθερία
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ