Ισημερινός: Τεράστιες πυρκαγιές από την πρωτοφανή ξηρασία – Σε πύρινο κλοιό το Κίτο

by admin
2 views

Η πρωτεύουσα του Ισημερινού βρίσκεται από χθες πνιγμένη από καπνούς που προέρχονται από πέντε ταυτόχρονες πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος του Κίτο, Πάμπλο Μουνιός.

Περισσότερες από 100 οικογένειες εκκενώθηκαν προληπτικά από το προάστιο Μπεγιαβίστα, στα βορειοανατολικά του Κίτο, ενώ το υπουργείο Παιδείας ανέστειλε τη λειτουργία των σχολείων στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος Ντάνιελ Νομπόα ανακοίνωσε ότι αναπτύχθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις για να  συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι επιστρέφει άμεσα στη χώρα, αφού βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πριν από τρεις εβδομάδες, τέσσερις δασικές πυρκαγιές επίσης είχαν καλύψει με καπνό και στάχτη μεγάλες εκτάσεις γύρω από την πρωτεύουσα.

Ισημερινός: Τεράστιες πυρκαγιές από την πρωτοφανή ξηρασία – Σε πύρινο κλοιό το Κίτο
(AP Photo/Dolores Ochoa)

Ο Ισημερινός αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων έξι δεκαετιών. Από τις 24 περιφέρειες της χώρας, οι 20 βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό λόγω της υδατικής κρίσης.

Επίσης, έχει βυθίσει τη χώρα σε ενεργειακή κρίση, καθώς ο Ισημερινός εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την υδροηλεκτρική ενέργεια και το τελευταίο διάστημα οι μειωμένοι όγκοι νερού στους ταμιευτήρες αφήνουν τα υδροηλεκτρικά φράγματα εκτός λειτουργίας. Κατά συνέπεια, σε πολλές περιοχές της χώρας παρατηρούνται ακόμη και 12ωρες διακοπές ρεύματος.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ