Διαγραφή Μ. Σαλμά: Συνεχίζει ως ανεξάρτητος – O σεβασμός στην αντίθετη άποψη δεν μπαίνει στο ζύγι, απαντά η κυβέρνηση

by admin
1 views

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, και της γραμματέως του κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο βουλευτής, συνέχιζε την αναπαραγωγή συκοφαντιών. «Σε λίγο η ΝΔ γιορτάζει 50 χρόνια ζωής. Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη δεν μπαίνει στο ζύγι», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης. ( Πηγή Mega) Ο Μάριος Σαλμάς ξεκαθάρισε πως δεν θα παραδώσει την έδρα στη Ν.Δ., και πως θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής. Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς αλλά και τις παρατηρήσεις τους, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στον απόηχο της διαγραφής Σαλμά.

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά, επικύρωσε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο πρωθυπουργός.

Τα μέλη της επιτροπής έδωσαν στον Μάριο Σαλμά δύο άρθρα του καταστατικού του κόμματος, ζητώντας του εξηγήσεις για την συναδελφική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έμεινε μέσα ούτε πέντε λεπτά.

«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο»

«Αν με διαγραφει ο κ. Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμη μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών από τους βουλευτές και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Ερωτηθείς για το αν θα παραδώσει την έδρα, ο Μάριος Σαλμάς απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;»

Π. Μαρινάκης: «Δεν έχει σχέση η συμπεριφορά και διαχείριση Σαλμά με τους άλλους βουλευτές»

Σε ερώτηση του ΕΡΤΝews για τον πραγματικό λόγο της διαγραφής του Μάριου Σαλμά, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για συκοφαντικές διατυπώσεις.

Ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ, με ό,τι συμβαίνει στην παράταξη και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία της ΚΟ της ΝΔ, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή που είχε κάνει σχετική ερώτηση στις 25 Ιουνίου, του απάντησε η υπουργός στις 28 Ιουνίου και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανήλθε. Λίγες ημέρες αργότερα ζήτησε και σχετικά έγγραφα τα οποία του επιδόθηκαν. Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα βοηθήματα και έχουμε απορριφθεί. Είναι μια ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με καμία άλλη συμπεριφορά κανενός άλλου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαλμάς πρέπει να παραδώσει την έδρα του, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως αυτό είναι απόφαση του ίδιου και πως είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας. «Γιατί κάποιος εκλέγεται επειδή συμμετέχει σε ψηφοδέλτια ενός ενός κόμματος», ανέφερε.

Λ. Μενδώνη: Κατατέθηκαν όλα όσα ζήτησε ο κ. Σαλμάς

«Ζήτησε κατάθεση εγγράφων, κατέθεσαν αυτά και στην επίκαιρη ερώτηση ας καταφύγει εναντίον του Οργανισμού, εναντίον όποιου θέλει στη Δικαιοσύνη, εάν έχει τέτοια στοιχεία», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Σαλμάς με την εν γένει συμπεριφορά του έθεσε τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Αν από αυτό που προσπαθείτε να μου πείτε είναι αν υπάρχει κάποιο γενικότερο πολιτικό ζήτημα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση μέσω της κριτικής που ασκούμε, ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Η πολιτική διαφωνία νομίζω ότι είναι μια επιμονή σε ένα θέμα το οποίο έχει απαντηθεί πολλές φορές, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε από μέλος του κόμματος με απόφαση της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς αλλά και τις παρατηρήσεις τους.  Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από τις ευρωεκλογές, όταν στο πρωθυπουργικό γραφείο συνάντησε σε ομάδες τους βουλευτές με βάση την εκλογική τους περιφέρεια. Οι συναντήσεις θα ενταθούν ενόψει και του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, όπου θα σταλεί το μήνυμα της συσπείρωσης και του κοινού σκοπού για τα μέλη του κόμματος, ειδικά σε μια συγκυρία κατά την οποία – όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη – «η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που λειτουργεί οργανωμένα και έχει σχέδιο για το μέλλον της χώρας».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ