Γ. Γεραπετρίτης με ΥΠΕΞ Κοσόβου: Στήριξη στη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου – Πρίστινας

by admin
1 views

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Donika Gërvalla-Schwarz είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα οικονομικής και περιφερειακής συνεργασίας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν, επίσης, θέματα τουριστικής συνεργασίας, καθώς μόνο το 2024, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων Schengen για τους πολίτες του Κοσόβου, επισκέφτηκαν την Ελλάδα άνω του ενός εκατομμυρίου τουρίστες από το Κόσοβο.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο σημαντικό ποσοστό ευθυγράμμισης της εξωτερικής πολιτικής της Πρίστινας με τις αποφάσεις της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ. Περαιτέρω, εξέφρασε την ανησυχία του για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στην περιοχή που απειλούν την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και τη στήριξή του στη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Η Αθήνα στηρίζει, ανέφερε, την ευρωπαϊκή προοπτική όλης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων και του Κοσόβου. Ο σεβασμός του κοινοτικού κεκτημένου και η εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας  θα συμβάλουν, τόνισε,  προς την ευόδωση της πορείας αυτής.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Ν. Υόρκη: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ