Βόλος: Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα για την υπόθεση καλλιέργειας 1600 δενδρυλλίων κάνναβης

by admin
1 views

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τέσσερα άτομα για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να καλλιεργούσε περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης και εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Γαύριανη Μαγνησίας με φερόμενο ως εγκέφαλο έναν 35χρονο.

Πρόκειται για τον 35χρονο κτηνοτρόφο και εποχικό πυροσβέστη ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και τρεις συνεργούς που φέρεται να δέχτηκαν να γίνουν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες απο τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για επαγγελματική καλλιέργεια απο την οποία η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε υψηλά οικονομικά οφέλη.

Νωρίτερα το πρωί είχαν μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου προκειμένου να απολογηθούν. Μπροστά από το κτίριο, είχαν συγκεντρωθεί αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αλμυρού. Μετά την απολογία τους μεταφέρθηκαν στις φυλακές.

Βόλος: Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα για την υπόθεση καλλιέργειας 1600 δενδρυλλίων κάνναβης

Δήλωση του συνηγόρου

Σύμφωνα με τον συνήγορο των τριών φερόμενων ως συνεργών, κ. Θανάση Χαρμάνη “οι κ. Εισαγγελέας και Ανακριτής δεν πείστηκαν ότι εδώ επρόκειτο για εργάτες που μοναδικό τους κίνητρο ήταν το μεροκάματο και η συντήρηση των οικογενειών τους. Δεν είχαν καμία σχέση με ναρκωτικά και οι τρεις ήταν πάρα πολύ λίγες μέρες 10 οι δυο και πέντε ημέρες ο τρίτος. Τα άτομα ήθελαν μεροκάματο. Όπως αποδείχτηκε και τους είπαν αρχικά επρόκειτο να μαζέψουν ελιές με 50 € και όταν πήγανε εκεί και αντιδράσανε για να φύγουν, τους διπλασίασαν το μεροκάματο, τους είπαν ότι θα έχετε στέγη σκηνή και τροφή και δελεάστηκαν και μείναν γιατί πραγματικά είναι φτωχά παιδιά και έχουν ανάγκη απο την δουλειά για τις οικογένειες τους. Δουλειά τους ήταν το ξεχορτάριασμά και ο καθαρισμό μιας αποθήκης. Ούτε συμμετείχαν στην φύτευση ούτε στην συγκομιδή. Θα κάνω προσφυγή σε 10 ημέρες όπως έχω το δικαίωμα“.

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης για την την καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς Γεώργιος Σινέλης δεν έκανε καμία δήλωση.

Βόλος: Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα για την υπόθεση καλλιέργειας 1600 δενδρυλλίων κάνναβηςΒόλος: Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα για την υπόθεση καλλιέργειας 1600 δενδρυλλίων κάνναβης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ