Λίβανος: Τουλάχιστον 50 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες σε ισραηλινά πλήγματα

by admin
1 views

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και νοσοκόμοι, σε ισραηλινά πλήγματα τη Δευτέρα που είχαν στόχο τον νότιο Λίβανο.

Ανακοινώθηκε ότι χτυπήθηκαν τουλάχιστον 300 στόχοι.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κατήγγειλε ότι το Ισραήλ έχει καταρτίσει ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι κάτοικοι του Λιβάνου έλαβαν μηνύματα στα κινητά τους τα οποία τους έλεγαν να απομακρυνθούν από κτίρια στα οποία υπάρχουν αποθηκευμένα όπλα της Χεζμπολαχ.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στις περιοχές που γίνονται στόχος ισραηλινών πληγμάτων

Ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Αμπάς Χαλάμπι δήλωσε ότι τα σχολεία στις περιοχές της χώρας που είναι στόχος ισραηλινών πληγμάτων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις θέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ζήτησε «την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων» σήμερα και αύριο Τρίτη λόγω «της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας».

Η εντολή αφορά τα σχολεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, που είναι στόχος σφοδρών πληγμάτων από το Ισραήλ, όπως και αυτά στα νότια προάστια της Βηρυτού όπου την Παρασκευή σημειώθηκε φονική επιδρομή.

Η Χεζμπολάχ βομβάρδισε τρεις θέσεις στο Β. Ισραήλ

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε δεκάδες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Πηγές: ΕΡΤNews, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ