Βρετανία: Οι προκλήσεις του Στάρμερ

by admin
1 views

Να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, χωρίς αυξήσεις φόρων στους εργαζόμενους, παρά τα αναμενόμενα δύσκολα οικονομικά μέτρα στον προϋπολογισμό, που αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, υποσχέθηκε ο Κίερ Στάρμερ στο ετήσιο τετραήμερο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, στο Λίβερπουλ.

Ανταπόκριση, Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Τα συνδικάτα πιέζουν για το επίδομα θέρμανσης 

Ωστόσο αντιμέτωπος με σημαντική πρόκληση για την ηγεσία του, βρίσκεται ο πρωθυπουργός καθώς συνδικάτα όπως η Unite και η CWU πιέζουν για ψηφοφορία σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει το επίδομα θέρμανσης για συνταξιούχους. Το επίδομα αυτό, αξίας έως και £300, επηρεάζει 10 εκατομμύρια συνταξιούχους, και η περικοπή του έχει δημιουργήσει ανησυχίες ότι πολλοί ηλικιωμένοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση τον χειμώνα.

Παράλληλα, το συνέδριο επισκιάζεται από κριτική σχετικά με δώρα που δέχθηκαν ο Στάρμερ και άλλοι υπουργοί από πλούσιους δωρητές, όπως ο Λόρδος Waheed Alli, προκαλώντας ανησυχίες για υποκρισία, καθώς η κυβέρνηση ζητάει θυσίες από τους πολίτες για να καλύψει το έλλειμμα στα δημόσια οικονομικά.

Στην ομιλία της , η Αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ προσπάθησε να δώσει έναν πιο αισιόδοξο τόνο, με σύνθημα “Η αλλαγή ξεκινά”, υποσχόμενη να “φτιάξει τα θεμέλια και να επαναφέρει τη Βρετανία στον δρόμο της ανάπτυξης”. 

Δυσκολότερος ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά το 2025

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι, τόνισε ότι “η Βρετανία επιστρέφει”. Ο Υπουργός αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο για το αν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow σε επιθέσεις εντός της Ρωσίας. Ο Λάμι τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για θάρρος και υπομονή, υποδηλώνοντας την ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, ενώ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος θα γίνει πιο δύσκολος, ειδικά μέχρι το τέλος του 2025 και μετά. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ