H ατζέντα του Σαββάτου – www.ertsports.gr

by admin
1 views

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με την διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων. Η αρχή γίνεται στις 17:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Βόλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να πηγαίνουν σε ένα γήπεδο, από το οποίο έχουν φύγει νικητές στις έξι από τις επτά επισκέψεις τους. Στις 20:00 διεξάγεται το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ο Άρης φιλοξενεί στο “Κλ. Βικελίδης” τον Ολυμπιακό. Οι “κίτρινοι” ψάχνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη μετά τις 31 Μαρτίου, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να κάνουν το 3Χ3 στις φετινές τους εκτός έδρας αναμετρήσεις. Το πρόγραμμα κλείνει στις 20:30 με το ματς του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, όπου θα γίνει το ντεμπούτο του Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο των Αρκάδων.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2: Η πρεμιέρα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έγινε χθες και σήμερα συνεχίζεται η δράση στην 1η αγωνιστική με ακόμα τρία παιχνίδια, όλα για τον βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος. Στις 15:00 η ΑΕΛ υποδέχεται την Καβάλα στο “AEL FC Arena”. Στις 17:00 ο ΠΑΣ Γιάννινα δοκιμάζεται στην έδρα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου στην Κατερίνη. Οι φιλοξενούμενοι μετείχαν πέρυσι στη Σούπερ Λιγκ και οι γηπεδούχοι στη Γ’ Εθνική. Την ίδια ώρα στην Χαλάστρα, ο Καμπανιακός φιλοξενεί τη Νίκη Βόλου.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΑΓΓΛΙΑΣ: Πλούσια η δράση στο αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον κύριο όγκο των αγώνων της 5ης αγωνιστικής, αφού θα διεξαχθούν οκτώ αναμετρήσεις. Στις 14:30 τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο… μίνι λονδρέζικο ντέρμπι της Γουέστ Χαμ με την Τσέλσι. Οι “μπλε” αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου μετά τον Απρίλιο του 2021. Στις 17:00 θα είναι το… κυρίως πιάτο, καθώς εκείνη την ώρα έχει οριστεί η σέντρα στα ματς Άστον Βίλα – Γουλβς, Λέστερ – Έβερτον, Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον – Ίπσουιτς, Τότεναμ – Μπρέντφορντ και Φούλαμ – Νιούκαστλ. Στις 19:30 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Το τελευταίο διπλό των “κόκκινων διαβόλων” στο “Σέλχαρστ Παρκ” καταγράφεται τον Ιούλιο του 2020.

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ: Ο κύριος όγκος των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής γίνεται στις 16:30. Τα… φώτα θα είναι στη Βρέμη για μία παραδοσιακή μονομαχία ανάμεσα στη Βέρντερ και τη Μπάγερν. Οι Βαυαροί δεν μετρούν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 17 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες απέναντι στη σημερινή τους αντίπαλο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι Μπόχουμ – Χόλσταϊν Κίελ, Ουνιόν Βερολίνου – Χόφενχαϊμ και Χάιντενχαϊμ – Φράιμπουργκ. Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 19:30 με το Άιντραχτ – Γκλάντμπαχ. Οι τέσσερις από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη Φρανκφούρτη έχουν λήξει ισόπαλες.

ΛΑ ΛΙΓΚΑ: Τέσσερις αναμετρήσεις σήμερα στην Ισπανία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Σέντρα στις 15:00 με το Βαγιαδολίδ – Σοσιεδάδ. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, μετράει μόνο ένα διπλό τα τελευταία 20 χρόνια στο “Χοσέ Θορίγια”. Στις 17:15 διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Οσασούνα με την Λας Πάλμας. Η Βαλένθια υποδέχεται την Χιρόνα στις 19:30 και η αυλαία πέφτει με το Ρεάλ – Εσπανιόλ στις 22:00. Οι Μαδριλένοι έχουν μόνο νίκες στην έδρα τους την τελευταία δεκαετία απέναντι στην ομάδα της Βαρκελώνης και θέλουν να μειώσουν τη διαφορά στον πόντο από την κορυφή, έστω και προσωρινά.

ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ: Το σημερινό πρόγραμμα της Serie A περιλαμβάνει τρία παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Τορίνο, για το μεγάλο ιταλικό ντέρμπι της Γιουβέντους με τη Νάπολι στις 19:00. Ο Αντόνιο Κόντε ανέλαβε το καλοκαίρι τους “Παρτενοπέι” κι επιστρέφει ως αντίπαλος, εκεί όπου έγραψε ιστορία, τόσο ως παίκτες, όσο και ως προπονητής. Αγωνίστηκε για 13 χρόνια (1991-2004) με τη φανέλα της “Βέκια Σινιόρα” και στα τρία έτη (2011-14) που βρέθηκε στον πάγκο της, την οδήγησε σε ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Βενέτσια – Τζένοα στις 16:00 και Λέτσε – Πάρμα στις 21:45 τα υπόλοιπα ματς της ημέρας.

ΣΑΜΠΙΟΝΑ: Τρία παιχνίδια διεξάγονται σήμερα για την 5η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Παρί Σεν Ζερμέν, δοκιμάζεται στην έδρα της Ρεμς (22:00) και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στη φετινή σεζόν. Στις 18:00, η Λιλ που μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και το Champions League, φιλοξενεί το Στρασβούργο, που έχει να κερδίσει από το 2007 εκτός έδρας τους “Λιλουά”. Στις 20:00 διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Ρεν με τη Λανς, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες θα διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Όλο το ενδιαφέρον γύρω από την πορτοκαλί μπάλα έχει να κάνει με το ιστορικό event στο Καλλιμάρμαρο, που διοργανώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το 6ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” θα διεξαχθεί κάτω από τον Αττικό ουρανό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μπροστά σε 35.000 θεατές. Στις 19:00 θα κοντραριστούν η Αναντολού Εφές με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στις 22:00 ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν. Τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3. Στις 21:30 ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στην Αττάλεια της Τουρκίας της Πετκίμσπορ. Ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί στους ομίλους του Basketball Champions League. Δράση υπάρχει και στο Κύπελλο Ελλάδος με τέσσερα παιχνίδια (Ψυχικό-Πανερυθραϊκός, Μεγαρίδα-Έσπερος Λαμίας, Αιγάλεω-ΧΑΝΘ, Παπάγου-Δόξα Λευκάδας) στις 17:00.

ΒΟΛΕΪ: Στις 20:30 ο Πήγασος Πολίχνης υποδέχεται την Μπερόε από την Βουλγαρία. Ο νικητής της αναμέτρησης θα καταλάβει την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο και την πρόκριση στον τελικό του Βαλκανικού Κυπέλλου, το οποίο διεξάγεται στην Πολίχνη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Με τον τελικό του 2ου Σούπερ Καπ ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2024-25 στο Χάντμπολ των γυναικών. Η πρωταθλήτρια Νέα Ιωνία και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι στο “Χαλκιοπούλειο” της Λαμίας. Στις 16:00 αρχίζει η αναμέτρηση που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

ΠΟΛΟ: Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων παίζει για την πρόκρισή της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας. Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη αντιμετωπίζουν στις 14:00 την αντίστοιχη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

ΤΕΝΙΣ: Στις 21:20 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Laver Cup, που διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα παίξει στο διπλό, έχοντας συμπαίκτη τον Νορβηγό τενίστα Κάσπερ Ρουντ. Απέναντί τους θα βρουν το ζευγάρι που αποτελείται από τον Αμερικανό Μπεν Σέλτον και Χιλιανό Αλεχάντρο Ταμπίλο.//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ