Ποιοι και πού παγίδευσαν τους βομβητές: Οι διάδρομοι των συσκευών επικοινωνίας της Χεζμπολάχ και τα σενάρια για τους σαμποτέρ

by admin
1 views

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση επί του πεδίου στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, κορυφώνεται το θρίλερ για το ποιοι και σε ποιο μέρος παγίδευσαν τις συσκευές επικοινωνίας των μελών της Χεζμπολάχ.

Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί πλέον σε τέσσερις χώρες. Ξεκινησαν σε εταιρίες στην Ταϊβάν και την Ουγγαρία και πλέον έχουν επεκταθεί σε εταιρίες σε Βουλγαρία και Νορβηγία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχουν μπει τέσσερα πρόσωπα για τυχόν εμπλοκή στην αλυσίδα εφοδιασμού της Χεζμπολάχ με τους παγιδευμένους με εκρηκτικά βομβητές και ασυρμάτους.
 
Στην Ταϊβάν: Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Gold Apollo, Χσου Τσινγκ Κουάνγκ και η Τερέζα Γου ιδρύτρια και μοναδική υπάλληλος της εταιρείας Apollo Systems.
 
Στην Ουγγαρία η ιδρύτρια της εταιρείας BAC Consulting, η Ιταλίδα Κριστιάνα Μπαρσόνι Αρτσιντιάκονο.
 
Στη Βουλγαρία ο ινδικής καταγωγής Νορβηγός Ρίνσον Γιόσε ιδρυτής της εταιρείας Norta Global. Και επειδή εργάζεται και ζει στη Νορβηγία οι έρευνες άνοιξαν και εκεί.

Τι προκύπτει ότι γνώριζαν για τη συμφωνία

Από έγγραφα προκύπτει ότι οι εταιρίες τους συνεργάζονται. Αλλά όλοι δηλώνουν διαμεσολαβητές της συμφωνίας και αρνούνται ότι οι εταιρίες τους ήταν υπεύθυνες για την κατασκευή.

Οι μόνοι που εγείρουν περισσότερες υποψίες είναι η Ιταλίδα και ο Νορβηγός, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τους Times Of Israel και αρνηθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του και στο site της εταιρείας του έχει σβηστεί το περιεχόμενο.

Έχουν χαθεί και τα ίχνη της Ιταλίδας, η οποία σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού της το εγκατέλειψε πριν δυο μέρες.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ