Υποχρεωτική η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα σχολεία της Βρετανίας, δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

by admin
1 views

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι στα σχολεία της χώρας του η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος θα είναι υποχρεωτική.

«Το Ολοκαύτωμα θα παραμείνει σίγουρα στα σχολικά προγράμματα. Επίσης, και σε σχολεία που σήμερα δεν ακολουθούν το εθνικό πρόγραμμα σπουδών, θα πρέπει να διδάξουμε το Ολοκαύτωμα με την έγκριση του νέου προγράμματος σπουδών», είπε ο Στάρμερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Holocaust Education Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται  με την εκπαίδευση γενεών για το Ολοκαύτωμα.

Για πρώτη φορά, η μελέτη του Ολοκαυτώματος θα γίνει ζωτικό μέρος της ταυτότητας κάθε μαθητή, και ότι όχι μόνο θα πρέπει να τον μελετήσει, αλλά και να μάθει από αυτόν».

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανακοινώνει την πρωτοβουλία, ο Στάρμερ είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα φροντίσει να μην ξεχαστεί και να μην επαναληφθεί ποτέ το Ολοκαύτωμα.

Σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica, το Ολοκαύτωμα είναι η συστηματική δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων από την κυβέρνηση της ναζιστικής Γερμανίας και τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για τους Γερμανούς ονομαζόταν «η οριστική λύση του εβραϊκού ζητήματος».

Οι επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων ονόμασαν το γεγονός Hurban, από τη λέξη που χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή του Πρώτου Ναού στην Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους το 586 π.Χ. Ο προτιμώμενος όρος από τους Ισραηλινούς και τους Γάλλους στις μέρες μας είναι το Shoʾah (Καταστροφή).

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ