Harrods: 37 γυναίκες διεκδικούν αποζημιώσεις δηλώνοντας θύματα βιασμού από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ 

by admin
1 views

Σε 37 ανέρχονται οι αστικές αξιώσεις για αποζημίωση από τη νέα διεύθυνση του πολυκαταστήματος Harrods, όπως ανακοίνωσαν δικηγόροι την επομένη της προβολής από το BBC ντοκιμαντέρ με ισχυρισμούς πέντε γυναικών ότι βιάστηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, την περίοδο που εργάζονταν στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Το BBC έχει «μαρτυρίες» από  20 και πλέον γυναίκες, πρώην υπαλλήλους, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, τους επιτέθηκε σεξουαλικά και κάποιες τις βίασε, ενώ το πολυκατάστημα ήταν ιδιοκτησίας του.

Ο δικηγόρος Ντιν Άρμστρονγκ είπε ότι υπήρξε «μεγάλη αποτυχία εταιρικής ευθύνης και αποτυχία παροχής ενός ασφαλούς συστήματος στην εργασία» στο πολυκατάστημα του Λονδίνου, το οποίο πούλησε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος το 2010.

Μία από τις γυναίκες κατηγόρησε τον Αλ Φαγιέντ ότι τη βίασε όταν ήταν έφηβη. Τον χαρακτήρισε «τέρας» και είπε πως «επικρατούσε κλίμα εκφοβισμού και συγκάλυψης όσων συνέβαιναν».

«Αφότου νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως το 2023 σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση κατά το παρελθόν από τον Αλ Φαγιέντ, ήταν προτεραιότητά μας να διευθετήσουμε τις απαιτήσεις με το ταχύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας μακρές νομικές διαδικασίες για τις εμπλεκόμενες γυναίκες», ανανκοίνωσαν τα Harrods με διευκρίνηση ότι η διαδικασία «αποζημίωσης» εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για οποιανδήποτε νυν ή πρώην υπάλληλο των Harrods.

Το 2009, οι εισαγγελείς είχαν αποφασίσει να μην απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του Αλ Φαγιέντ για σεξουαλική επίθεση σε μία 15χρονη στο κατάστημά του, λέγοντας πως δεν υπήρχε «ρεαλιστική προοπτική καταδίκης». Τότε, έδωσε εθελοντικά κατάθεση στην αστυνομία και αρνήθηκε κάθε κατηγορία..

Ο Αλ Φαγιέντ πούλησε τα Harrods στο επενδυτικό σχήμα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ με μια συμφωνία το ύψος της οποίας φέρεται να έφτασε το 1,5 δισ. στερλίνες το 2010.

Επί δέκα χρόνια ο Αιγύπτιος μεγιστάνας δήλωνε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο γιος του Ντόντι δολοφονήθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους συνετρίβη σε οδική σήραγγα στο Παρίσι το 1997.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ