Κώστας Μπάρκας στο ΕΡΤΝews για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική μας κουζίνα επικαλύπτει τη δουλειά που κάνουμε

by admin
1 views

Αντίθετος με όσους δηλώνουν ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έκπτωση Κασσελάκη μπορεί να αρθεί από το Συνέδριο του κόμματος, εμφανίστηκε, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή Newsroom, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας. «Αντί για εκατέρωθεν αλληλοσπαραγμό, χρειάζεται συζήτηση για βγούμε στο ξέφωτο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε, σχολιάζοντας ωστόσο ότι στο ΠΑΣΟΚ ισχύει ανάλογη διαδικασία «αλλά πιο συντεταγμένα και ήπια». Μεταξύ των συνεδρίων η Κεντρική Επιτροπή έχει κυρίαρχο ρόλοκαι αποφάνθηκε έκπτωση Κασσελάκη. «Αν δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας είνα ατελέσφορη συζήτηση. Να το κουβεντιάσουμε, αλλά αυτά γίνονται στα συνέδρια», επέμεινε και πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης ήταν πρόεδρος. Είναι δυνατόν να μην έχει δικαίωμα υποψηφιότητας; Η αλλαγή τρόπου εκλογής προέδρου έγινε μέσω συνεδρίου και δεν ήμουν πλειοψηφούσα άποψη, διαφώνησα, όμως είμαι σε ένα κόμμα που λειτουργεί έτσι».

«Πρέπει να βάλουμε πολιτικές πλατφόρμες για επανατοποθέτηση των πολιτικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια συζήτηση και στην κοινωνία. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να παίξει τον θεσμικό της ρόλο, γιατί αυτή τη στιγμή περί άλλων συζητάμε», είπε ο βουλευτής.

«Όλα τα μέλη της ΚΟ ήταν ήδη τομεάρχες η αναπαπληρωτές και έκαναν σοβαρή δουλειά ως αντιπολίτευση. Ανοιξαν τα σχολεία έπεσαν σοβάδες, εγκυμονούσα από την Πρέβεζα γέννησε στη Λάρισα και αντί να συζητάμε αυτά, και οι ερωτήσεις των βουλευτών μας να απαντώνται εντός 25 ημερών στη Βουλή, η εσωκομματική μας κουζίνα επικαλύπτει τη δουλειά που κάνουμε», τόνισε.

«Ταλαιπωρήθηκα, συνέβησαν διάφορα όμως παρέμεινα στον ΣΥΡΙΖΑ όπου ξεκίνησα το 1998 ως μαθητής και μέλος της Νεολαίας του τότε Συνασπισμού. Oφείλω να τονίσω ότι ο κ. Κασσελάκης σεβάστηκε ότι δεν τον στήριξα», ανέφερε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλές διαπάσεις. Δεν ήμουν κανένα πρωτοπαλίκαρο, ήμουν στέλεχος που εκφράστηκα δημόσια δεν κρύφτηκα, εξέφραζα την άποψη μου ανοιχτά, είπε, ενώ για την υποψηφιότητα Πολάκη απάντησε: «Να δούμε τι λέει, πού θα στραφείο ΣΥΡΙΖΑ και θα το κουβεντιάσουμε».

Πηγή: ΕΡΤΝews – Εκπομπή «Newsroom

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ