Daily Mail: Νορβηγός που συνδέεται με την προμήθεια τηλεειδοποιητών, εξαφανίστηκε την ημέρα των εκρήξεων  στον Λίβανο

by admin
1 views

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι ο ινδικής καταγωγής Νορβηγός Ρένσον Γιόσι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της βουλγαρικής εταιρείας «Norta Global Ltd» που ασχολείται με την προμήθεια συσκευών τηλεειδοποίησης, εξαφανίστηκε την ημέρα των  εκρήξεών  στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στις 17 Σεπτεμβρίου ο Yossi άφησε το διαμέρισμά του σε προάστιο του Όσλο και πήγε για προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι και έκτοτε η διοίκηση του νορβηγικού ομίλου μέσων ενημέρωσης «NHST», κύριος εργοδότης του, δεν μπορεί να επικοινωνήστε μαζί του.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας φέρεται να πλήρωσε στην βρετανή Cristiana Arcidiacono-Barsony 1,3 εκατομμύρια λίρες «ως μέρος συμφωνίας ενορχηστρωμένης από τη Mossad για την απόκτηση των τηλεειδοποιητών.

Ο Χοσέ, ο οποίος μετακόμισε στο Όσλο το 2015 μετά από δύο χρόνια εργασίας σε μια συμβουλευτική εταιρεία μετανάστευσης στο Λονδίνο , φαίνεται ότι έφυγε για ένα προσχεδιασμένο επαγγελματικό ταξίδι την Τρίτη

Από την πλευρά της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ακόμη λόγος να πιστεύεται ότι ο Γιόσι γνώριζε τυχόν επιχειρήσεις εγκατάστασης εκρηκτικών σε τηλεειδοποιητές.

Νωρίτερα, η ουγγρική ιστοσελίδα «Telex» ανέφερε το ενδεχόμενο η βουλγαρική εταιρεία «Norta Global Ltd» να αγοράσει τους τηλεειδοποιητές που εξερράγησαν στον Λίβανο, από την ταϊβανέζικη εταιρεία «Gold Apollo».

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι η εταιρεία «BAC Consulting», εγγεγραμμένη στη Βουδαπέστη, ενήργησε μόνο ως μεσάζων και συνήψε συμφωνία με εταιρεία της Ταϊβάν, ενώ βουλγαρική εταιρεία από τη Σόφια πραγματοποίησε απευθείας την αγορά των προαναφερθέντων τηλεειδοποιητών.

Ο ιστότοπος ισχυρίστηκε ότι η βουλγαρική εταιρεία που «κανόνισε την παράδοση και την πώληση» τηλεειδοποιητών σε εκπροσώπους της HZ. Η ZB.L.L., ιδρύθηκε το 2022 και ανήκει σε Νορβηγό πολίτη.

Πηγή: Daily Mail

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ