Κυρ. Μητσοτάκης για νομοθέτηση στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους: «Του επιτρέπει να λειτουργεί σωστά και στη δημοκρατία να λειτουργεί με λογοδοσία»

by admin
0 views

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση της προεδρίας της κυβέρνησης στο μέγαρο Μουσικής, για την λειτουργία του επιτελικού κράτους και την καλή νομοθετήση.  Στο επίκεντρο η θεσμική συνέχεια της νομοθέτησης και κατεπέκταση του κράτους. 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον πρώτο αυτό νόμο που ψηφίστηκε επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το επιτελικό κράτος.

Το 2019 με αυτόν τον τρόπο και με μία ιδιαίτερα βιωματική ομιλία, ο πρωθυπουργός εστίασε στο γεγονός, ότι οι συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων από το 2019 μέχρι και σήμερα – και αυτό θα συνεχιστεί- γίνονται σε συχνό τρόπο μέχρι και δύο φορές μέσα στο μήνα, πράγμα που ενισχύει, όπως τόνισε, τη λογοδοσία, ένα συλλογικό όργανο το οποίο στόχο έχει το παραγωγικό έργο.

Το δεύτερο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι στη στην καλή νομοθέτηση, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πώς γίνεται αυτό;

Μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια κάθε νόμος πλέον είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει δημόσια διαβούλευση.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι πολίτες οι ίδιοι μπορούν να σχολιάζουν και όταν κρίνεται από τους αρμόδιους φορείς ότι τα σχόλια είναι αυτά τα οποία μπορούν να αλλάξουν σε σημεία το νομοθετικό, τον σχετικό νόμο, αυτό γίνεται.

Μερικές παράμετροι που ακούστηκαν από τους ομιλητές μέχρι τώρα είναι:

  • Η σύνδεση της καλής νομοθέτησης με την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις
  • Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας του κράτους
  • Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής επιτροπής αξιωματούχοι ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ