Η κακοκαιρία Μπόρις «χτύπησε» την Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία – Δύο αγνοούμενοι

by admin
1 views

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στην Εμίλια Ρομάνια, όπου η κακοκαιρία Μπόρις χτύπησε την περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας, προκαλώντας την υπερχείλιση ποταμών κι εκτεταμένες πλημμύρες, με περισσότερου από χίλιους ανθρώπους να εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Όπως έγινε γνωστό από τον Ιταλό υπουργό υποδομών, Γκαλεάτσο Μπινιάμι, δυο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή Μπανιακαβάλο της Εμίλια Ρομάνια, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους εντοπίσουν και ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε πως «όλοι ελπίζουν να πρόκειται μόνον για προσωρινό συναγερμό και να βρεθούν ζωντανοί».

Κλιματολόγοι αποδίδουν τις ακραίες βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές τις τελευταίες ημέρες στην κεντρική Ευρώπη, στον συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας και υγρασίας, που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Δορυφορικές φωτογραφίες πριν και μετά την καταστροφή από τον Μπόρις δείχνουν το μέγεθος των καταστροφών στη Τσεχία ενώ στην Πολωνία στρατιώτες και κάτοικοι δίνουν μάχη για να οχυρώσουν τις πόλεις μετά την αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ευνοούν και την εκδήλωση πυρκαγιών στη βόρεια Πορτογαλία. Χιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο δεκάδες πύρινα μέτωπα ενώ φθάνουν ενισχύσεις από Ισπανία και Μαρόκο. Δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί αι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν καεί.

Η κακοκαιρία Μπόρις «χτύπησε» την Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία – Δύο αγνοούμενοι
(AP Photo/Bruno Fonseca)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ