Η Ντόρμουντ “λύγισε” τη Μπριζ του δραστήριου Τζόλη με τη “χρυσή” αλλαγή τον Μπάινο-Γκίτενς

by admin
1 views

O ΑΓΩΝΑΣ:

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μάλεν να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Η Μπριζ “απάντησε” στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων με τον Ονιεντίκα να πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά τον Κόμπελ να του λέει “όχι” στο 12′. Στο 33΄οι Βέλγοι διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση πέναλτι πάνω στον Τζόλη, αλλά ο διαιτητής του αγώνα είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι “σπατάλησαν” κλασική ευκαρία για γκολ με τον Όλσεν, αλλά η προσπάθεια που επιχέιρησε κατέληξε σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του εξαιρετικού Κόμπελ. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους η Ντόρτμουντ είχε τη κατοχή και τη κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς όμως να απειλήσει τους Βέλγους, που προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η Ντόρμουντ “λύγισε” τη Μπριζ του δραστήριου Τζόλη με τη “χρυσή” αλλαγή τον Μπάινο-Γκίτενς
(AP Photo)

Η Μπριζ προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να ανεβάσει την πίεση και τις γραμμές της και στο 55′ ο Βανάκεν έπιασε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Ο Χρήστος Τζόλης λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι, αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 59′ δεν βρήκε στόχο. Η Μπριζ συνέχισε να πολιορκεί τα καρέ της Ντόρτμουντ και τέσσερα λεπτά μετά ο Βέτλεσεν επιχειρήσε ένα εξαιρετικό πλασέ με τον Κόμπελ να “κατεβάζει ξανά τα ρολά”.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 76ο λεπτό, με τη “χρυσή” αλλαγή του Νούρι Σαχίν τον Μπάινο-Γκίτενς να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή-αφού κόντραρε δύο φορές σε αντιπάλους η μπάλα-οκτώ λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνστικό χώρο. Στο 86ο λεπτό μάλιστα ο πρωταγωνιστής του αγώνα Μπάινο Γκίτενς έκανε δύο τα τέρματα του σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα της στο League Phase του Champions League. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Γκιρασί από τα 11 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΓΚΟΛ: / 76′, 86 Μπάινο Γκίτενς, 90+5′ Γκιρασί
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53΄ Βέτλεσεν /
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΟΚΑΡΙ: –

ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χάγιεν): Μινιολέ, Ορδόνιες, Ντε Κάιπερ, Μέχελε, Βέτλεσεν, Ονιεντικά, Νίλσον (65΄ Τζούτγκλα), Τζόλης, Σβοκ Όλσεν, Βανάκεν, Σέις (71΄ Σαμπέ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Νούρι Σαχίν): Κόμπελ, Ρίερσον, Σούλε, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαΐνι (59΄ Αντόν), Τσαν, Μπραντ, Γκρος (68΄Ενμετσά), Ζάμπιτσερ (68΄ Μπάινο-Γκίτενς), Μάλεν (59′ Γκιρασί), Αντεγέμι (87′ Κούτο).

Η Ντόρμουντ “λύγισε” τη Μπριζ του δραστήριου Τζόλη με τη “χρυσή” αλλαγή τον Μπάινο-ΓκίτενςΗ Ντόρμουντ “λύγισε” τη Μπριζ του δραστήριου Τζόλη με τη “χρυσή” αλλαγή τον Μπάινο-Γκίτενς
(AP Photo)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του League Phase του Champions League:

Τρίτη 17/9

Γιουβέντους – PSV Αϊντχόφεν 3-1
Γιουνγκ Μπόιζ – Άστον Βίλα 0-3
Μίλαν – Λιβερπουλ 1-3
Μπάγερν Μονάχου – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 9-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1
Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0

Τετάρτη 18/9

Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0
Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0
Κλαμπ Μπριζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-3
22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Χιρόνα
22:00 Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας

Πέμπτη 19/9

19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα
19:45 Φέγενορντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν
22:00 Αταλάντα – Άρσεναλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία
22:00 Μονακό – Μπαρτσελόνα
22:00 Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς.//Π.

Η Ντόρμουντ “λύγισε” τη Μπριζ του δραστήριου Τζόλη με τη “χρυσή” αλλαγή τον Μπάινο-ΓκίτενςΗ Ντόρμουντ “λύγισε” τη Μπριζ του δραστήριου Τζόλη με τη “χρυσή” αλλαγή τον Μπάινο-Γκίτενς
(AP Photo)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ