Χρ. Μπουκώρος: Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

by admin
1 views

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού παρέστη ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, τονίζοντας ότι υπάρχει δρόμος ακόμη για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο να παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από λιμνοδεξαμενή Ξεριά Αλμυρού Ν. Μαγνησίας». Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας, την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Βουλής, είχε αναδείξει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της διόρθωσης και της ολοκλήρωσης των εργασιών στις λιμνοδεξαμενές Αλμυρού, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Μετά την υπογραφή της σημερινής σύμβασης, ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε τα εξής:

Χρ. Μπουκώρος: Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου τη λιμνοδεξαμενής Αλμυρού. Πρόκειται για ένα κεφαλαιώδους σημασίας έργο για τη Μαγνησία και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αλμυρού, καθώς δίνει λειτουργικότητα στη λιμνοδεξαμενή, που ήδη έχει κατασκευαστεί, κόστους άνω των 20 εκατ. ευρώ, με τους ρυθμούς υλοποίησής του να επιταχύνονται από τη στιγμή που πέρασε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Για να επιτελέσει, όμως, τον ρόλο της η λιμνοδεξαμενή Ξηριά Αλμυρού απαιτείται ακόμη το έργο κατασκευής δεξαμενών συγκράτησης των φερτών υλών, που θα λειτουργούν και ως αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, η μελέτη του οποίου, ύψους 600.000 ευρώ, θα ανατεθεί σύντομα, ενώ θα απαιτηθούν για την υλοποίηση περίπου 10 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για να καταστεί πλήρως λειτουργικό απαιτείται και η μελέτη κατασκευής δικτύων, καθώς και η κατασκευή τους, που υπολογίζεται σε κόστος περίπου 6 εκατ. Ευρώ. Πάντως, με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης θα λέγαμε ότι «το νερό μπήκε επιτέλους στο αυλάκι». Γι’ αυτό και ευχαριστώ τον υπουργό Χρ. Σταϊκούρα. Ωστόσο, έχουμε δρόμο ακόμη, αφού εκτός από τα προαναφερθέντα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν, οφείλουμε πλέον, πέρα από το ζήτημα της άρδευσης να εστιάσουμε και στο ζήτημα υδροδότησης της περιοχής με έργο ταχυδιυλιστηρίων, ώστε το τελικό ποσό των 35 εκατ. ευρώ περίπου να είναι στο πλαίσιο του κόστους – οφέλους με την άρδευση 6.000 στρεμμάτων και την ενίσχυση της ύδρευσης στην περιοχή του Αλμυρού, για να μπορούμε κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια να μιλήσουμε για ορθολογική διαχείριση των υδάτων σε μια περιοχή που πλήττεται από τη λειψυδρία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ