Το ξεχωριστό “αντίο” όλων των Ιταλών στον Τότο Σκιλάτσι

by admin
3 views

Ο Τότο Σκιλάτσι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών, καθώς δεν κατάφερε να αντέξει στη μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα στην Ιταλία, με όλη την ποδοσφαιρική και αθλητική κοινωνία της χώρας να εκφράζει τη βαθιά λύπη της. Οι μεγάλοι σύλλογοι έσπευσαν άμεσα να μοιραστούν ένα δημόσιο μήνυμα, με αυτά των Γιουβέντους και Ίντερ, στις οποίες είχε αγωνιστεί, να έχουν ξεχωριστή σημασία.

Σημαντική αξία έχει να σταθούμε και στα λόγια ανθρώπων του ιταλικού ποδοσφαίρου, που τον γνώρισαν προσωπικά και βίωσαν ανθρώπινες στιγμές μαζί του.

Ο Ντίνο Τζοφ, που μετά την τεράστια καριέρα που είχε ως τερματοφύλακας, προπόνησε τον Σκιλάτσι στη Γιουβέντους, ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη απογοήτευση για μένα. Ο Τότο ήταν υπέροχος άνθρωπος, τον αγαπούσα, του είχα ξεχωριστή συμπάθεια».

Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Μπάτζιο, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά: «Αγαπημένε μου φίλε, θέλησες να με εκπλήξεις ξανά. Οι μαγικές στιγμές που ζήσαμε χαράχθηκαν για πάντα στην καρδιά μου. Αδέρφια από την Ιταλία για πάντα».

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, συμπαίκτης του στην Εθνική του 1990, έστειλε ένα πιο λιτό μήνυμα: «Αντίο Τότο, αναπαύσου εν ειρήνη».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, έγραψε τα εξής: «Ένα ποδοσφαιρικό είδωλο μας αφήνει, ένας άνθρωπος που μπήκε στις καρδιές των φιλάθλων στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε ευχαριστούμε για τα συναισθήματα που μας χάρισες, που μας έκανες να πανηγυρίσουμε, να αγκαλιαστούμε και να υψώσουμε τη σημαία μας. Καλό ταξίδι».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, ανέφερε: «Τα ορθάνοιχτα μάτια μετά τα γκολ. Το τρέξιμο με τα χέρια σηκωμένα. Το άλμα της καριέρας, από την Παλέρμο στην αιωνιότητα. Αγαπητέ Τότο Σκιλάτσι, ήσουν ένας σπουδαίος βασιλιάς που ήρθε μέσα από το λαό, ένας άνθρωπος που παρέμεινε απλός παρά το μεγαλείο του. Άνοιξε τα μάτια, όπου και να ‘σαι. Τρέξε. Στο μεταξύ, εμείς θα τραγουδάμε τον ύμνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η σημαία της Ιταλίας κυματίζει μεσίστια έξω από τα γραφεία της FIFA προς τιμήν του Σκιλάτσι, ενώ πριν από όλους τους αγώνες της Serie A, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.//ΑΦ



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ