Η Μακάμπι έβαλε προβλήματα στον Παναθηναϊκό

by admin
1 views

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 88-75 στο πλαίσιο του τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”.

Ο Εργκίν Αταμάν παρέταξε στο παρκέ μια τελείως διαφορετική πεντάδα από αυτήν του προηγούμενο φιλικού απέναντι στην Μπάγερν (Γκραντ, Σλούκας, Οσμάν, Χουάντσο, Γιούρτσεβεν αντί Μπράουν, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ).

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο (8-5, 10-7), αλλά από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα εκπληκτικό επιθετικό ξέσπασμα της Μακάμπι, με τους παίκτες της να πυροβολούν ακατάπαυστα από το τρίποντο και τον Γκάμπριελ να δημιουργεί φθορά στο “ζωγραφιστό”. Οι Ισραηλινοί, μάλιστα, απέκτησαν διψήφιο προβάδισμα (19-30), για να μειώσει σε 22-30 ο Μήτογλου με ένα buzzer-beater στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης περιόδου, οι δύο ομάδες δεν ήταν εξίσου παραγωγικές (26-35 στο 17΄). Από εκείνο το σημείο άρχισε η επαναφορά των “πρασίνων”, που έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 9-0 για να ισοφαρίσουν. Η ομάδα του Κάτας δεν πανικοβλήθηκε και πήρε ξανά βραχεία κεφαλή έως το τέλος του ημιχρόνου (44-47), σε ένα διάστημα πάντως που ο Οσμάν έλαβε αρκετές πρωτοβουλίες, κερδίζοντας φάουλ και πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών.

Στην επανάληψη, οι επιθέσεις των ομάδων αντιμετώπισαν ακόμη περισσότερα προβλήματα, με αστοχία και κακές επιλογές στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 49-49 με τον Λεσόρ, αλλά η Μακάμπι μπήκε ξανά σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (55-58).

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο (57-65 με δύο βολές του Κόμπι Σίμονς), ενώ αποβλήθηκε και ο Εργκίν Αταμάν λόγω του τρόπου με τον οποίο διαμαρτυρήθηκε. Στη συνέχεια, Μένκο και Γιοκουμπάιτις με διαδοχικά τρίποντα αύξησαν την απόσταση στους 11 (59-70). Η ελληνική ομάδα απάντησε με ένα 6-0 (65-70), αλλά Σόρκιν και Γιοκουμπάιτις με δύο τρίποντα διαμόρφωσαν το 65-76, σκορ που δεν ήταν εύκολο να ανατραπεί στον χρόνο που απέμενε.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ