Ελον Μασκ για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας: Σχεδόν διπλάσιοι θάνατοι από γεννήσεις

by admin
1 views

Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ σχολίασε πρόσφατα την κατάσταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας μέσω ανάρτησής του, αναφέροντας ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν στην Ελλάδα». Το σχόλιο αυτό αποτελεί απάντηση σε ανάρτηση χρήστη του κοινωνικού δικτύου Χ (πρώην Twitter), ο οποίος επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πληθυσμός της Ελλάδας ενδέχεται να μειωθεί έως και κατά 25% μέχρι το 2070, ποσοστό που είναι σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ανέρχεται στο 4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανάρτηση, το 2022 η Ελλάδα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες των τελευταίων σχεδόν 100 ετών, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000. Η οικονομική αστάθεια, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας τη δημογραφική κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στη χώρα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, γεγονός που εντείνει τη γήρανση του πληθυσμού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο του Μασκ αναφέρεται σε αμφιλεγόμενο δημοσίευμα που συνδέει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τις θεωρίες περί πληθυσμιακής μείωσης από την παγκόσμια ελίτ.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ αναφέρεται στην Ελλάδα σε σχέση με την υπογεννητικότητα. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση που προειδοποιούσε για «πληθυσμιακή κατάρρευση» της χώρας, συνδέοντας την με αύξηση ξαφνικών θανάτων και πτώση της γονιμότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ