Ρωσία: Ο Πούτιν διατάσσει τρίτη αύξηση του τακτικού στρατού σε δύο χρόνια

by admin
1 views

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα του, έδωσε σήμερα εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες στο 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες. Είναι η τρίτη φορά που διευρύνει τις τάξεις του μετά την αποστολή του στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δίνει εντολή να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στα 2,38 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ο Πούτιν από το 2022 είχε δώσει δύο φορές εντολή για αυξήσεις του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων κατά 137.000 και 170.000 αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Ρωσία επιστράτευσε περισσότερους από 300.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022 σε μια άσκηση η οποία ώθησε δεκάδες χιλιάδες στρατεύσιμους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζεται προς το παρόν νέα επιστράτευση και ότι η ιδέα είναι να συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν επικερδείς συμβάσεις για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ