Νέα δημοσκόπηση: Υπέρ του Brexit θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών

by admin
2 views

Υπέρ του Brexit θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας independend, η οποία παραθέτει τα ευρήματα έρευνας της Redfield & Wilton μετά τις κινήσεις του Κιερ Σταρμερ για την ενίσχυση των δεσμών της Βρετανίας με την ΕΕ όπου το 23% των ψηφοφόρων του 2016 δείχνει να αλλάζει γνώμη.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Οι πολίτες πιστεύουν ότι το Brexit έχει επιδεινώσει την οικονομία, τη μετανάστευση, το κόστος ζωής και το NHS. Ιδιαίτερα οι νέοι, όπως η Γενιά Ζ, υποστηρίζουν την επανένταξη. Παρά την αρνητική εικόνα για το Brexit, μόνο το 35% θεωρεί πως έχει δώσει περισσότερη αυτονομία στη Βρετανία, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα χρειαστεί νέο δημοψήφισμα τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομία είναι πιο αδύναμη λόγω του Brexit, ενώ το 58% βλέπει το κόστος ζωής να έχει αυξηθεί. Αντίστοιχα, το 45% πιστεύει ότι το NHS έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του Brexit.

Ενώ το Brexit θεωρείται υπεύθυνο για πολλές δυσκολίες, το 38% παραμένει αισιόδοξο ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στο μέλλον. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών νιώθει ότι παραπλανήθηκε από υποσχέσεις των υπέρμαχων του Brexit, όπως η υπόσχεση για περισσότερα κονδύλια στο NHS.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ