Πόλεμος στην Ουκρανία – Storm Shadow: Αυτοί είναι νέοι υπερσύγχρονοι πύραυλοι για τις επιθέσεις στη Ρωσία

by admin
1 views

Πύραυλοι κρουζ με εμβέλεια 250 χιλιομέτρων, σχεδιασμένοι για να διαπερνούν οχυρωμένες εγκαταστάσεις, είναι οι Storm Shadow, οι οποίοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά ρωσικών στόχων στην Κριμαία. Βρίσκονται δε στο απόλυτο επίκεντρο των διπλωματικών διεργασιών τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με ανάλυσή του το BBC, υφίστανται ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτονται να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μακράς εμβέλειας από την Ουκρανία εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας, ωστόσο καμία επιβεβαίωση δεν δόθηκε μετά τις συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, στην Ουάσιγκτον.

Τα χαρακτηριστικά των πυραύλων

Πρόκειται για πυραύλους κρουζ αγγλογαλλικής κατασκευής με εμβέλεια 250 χλμ., που χρησιμοποιείται από την Ουκρανία για την καταστροφή οχυρωμένων στόχων και αποθηκών πυρομαχικών στη ρωσική κατεχόμενη Κριμαία.

Οι συγκεκριμένοι εκτοξεύονται από αεροσκάφη και πετούν κοντά στο έδαφος, για να αποφεύγουν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, προτού ρίξουν την κεφαλή τους σε υψηλής ακρίβειας χτυπήματα.

Το κόστος τους είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθιστώντας τους πολύτιμα όπλα σε ειδικές στρατηγικές επιθέσεις, όπως οι επιθέσεις στην Κριμαία κατά ρωσικών στόχων.

Χρησιμοποιούνται για τη διάτρηση σκληρών οχυρών και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί για την Ουκρανία, ιδιαίτερα σε περιοχές υπό ρωσική κατοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ