O Ραχίμ Στέρλινγκ αναστάτωσε το διοικητικό συμβούλιο της Τσέλσι

by admin
1 views

Ενώ η νέα ιδιοκτησία της Τσέλσι παρουσίασε αρχικά ένα ενιαίο μέτωπο, οι εντάσεις μεταξύ Μπόελι και “Clearlake” εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας φέρεται να έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Μπεντάντ Εγκμπάλι, δημιουργώντας τριβές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του συλλόγου.

Οι διαφωνίες αυτές έχουν φτάσει σε σημείο που ο Μπόελι φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει το 61,5% των μετοχών της “Clearlake Capital” στον σύλλογο, ώστε να εδραιώσει την εξουσία του στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Ωστόσο, οι Εγκμπάλι και Χοσέ Φελισιάνο, οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την “Clearlake Capital”, φέρονται να μην ενδιαφέρονται να πουλήσουν το μερίδιό τους και δεν έχουν καμία πρόθεση να παραδώσουν τον έλεγχο της Τσέλσι.

Σύμφωνα με το HITC, ένα από τα βασικά γεγονότα που επιδείνωσαν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Μπόελι και “Clearlake” ήταν ο χειρισμός του μέλλοντος του Στέρλινγκ στην Τσέλσι. Ο Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος ήταν η πρώτη σημαντική μεταγραφή του Μπόελι μετά την ανάληψη της ομάδας, ήταν μια σημαντική προσθήκη από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Στέρλινγκ θεωρούνταν σημαντικός παίκτης για τους “μπλε” και ο Μπόελι είχε μεγάλες ελπίδες για την επιτυχία του στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Ωστόσο, ο Άγγλος διεθνής δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τελικά βρέθηκε σε δυσμένεια υπό τις οδηγίες του Έντσο Μαρέσκα, γεγονός που τον ανάγκασε να μετακομίσει στην Άρσεναλ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απόφαση επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Εγκμπάλι, ο οποίος προφανώς πίεσε για την αποχώρηση του Στέρλινγκ παρά την επιθυμία του Μπόελι να τον κρατήσει στον σύλλογο. Ο τελευταίος φέρεται να ήταν έξαλλος με τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση του πρώην αστέρα της Λίβερπουλ, νιώθοντας ότι ο σύλλογος εγκατέλειψε πρόωρα τον παίκτη για τον οποίο είχε δουλέψει σκληρά για να τον φέρει – γεγονός που συνέβαλε περαιτέρω στη διακοπή της εργασιακής σχέσης μεταξύ Μπόελι και Εγκμπάλι.

Ενώ το έπος του Στέρλινγκ συμβάλλει σημαντικά στη διχόνοια μεταξύ του Μπόελι και της “Clearlake”, απέχει πολύ από το να είναι το μόνο ζήτημα που τροφοδοτεί τις αυξανόμενες εντάσεις. Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, μια σειρά διαφωνιών σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση του συλλόγου και τις αποφάσεις της διοίκησης έχουν επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων. Ως εκ τούτου, ο αγώνας για τον έλεγχο της Τσέλσι έχει πλέον φτάσει σε κρίσιμη καμπή και βρίσκεται στα «πρόθυρα εμφυλίου πολέμου».//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ