Πραγματικότητα ο πρώτος «ιδιωτικός περίπατος» στο διάστημα – «Από εδώ η Γη μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

by admin
1 views

Περισσότερα από 700 χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια μας, το πλήρωμα της αποστολής Polaris Dawn της SpaceX έγραψε ιστορία καθώς ολοκλήρωσε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο στον κόσμο. Λίγο πριν από το μεσημέρι σήμερα (12/9) ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν έγινε ο πρώτος μη επαγγελματίας αστροναύτης που βγήκε ποτέ στο κενό του διαστήματος.

«Στην πατρίδα μας έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά από εδώ η Γη σίγουρα μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο», δήλωσε ο Isaacman καθώς έβγαινε στο διάστημα.

Η υπάλληλος της SpaceX Σάρα Γκίλις ακολούθησε λίγο αργότερα, καθώς βγήκε από την ασφάλεια της κάψουλας και ξεκίνησε το δικό της διαστημικό περίπατο.

Ο Άιζακμαν βγήκε πρώτος από την κάψουλα φορώντας τη λευκή και γκρίζα στολή του. Στάθηκε σε μια μεταλλική δομή που είχε προσαρμοστεί στην κάψουλα γι’ αυτό το λόγο. Η Σάρα Γκίλις ακολούθησε στη συνέχεια και έκανε επίσης κινήσεις για να δοκιμάσει τις ολοκαίνουριες στολές της SpaceX, τις πρώτες που προορίζονται για διαστημικούς περιπάτους. Η δοκιμή των στολών αυτών ήταν ένας από τους κύριους στόχους της αποστολής. Στη συνέχεια επέστρεψε με τη σειρά της μέσα στο σκάφος.

Δύο άλλοι επιβάτες, ο πιλότος Σκοτ Ποτίτ και η άλλη εργαζόμενη της SpaceX, η Άννα Μένον, παρέμειναν μέσα στην κάψουλα Dragon, όμως εκτέθηκαν επίσης στο διαστημικό κενό, και εφοδιάζονταν με οξυγόνο από σωλήνες στις στολές τους.

Το βίντεο που ακολουθεί κόβει την ανάσα.

Πηγή: Daily Mail

Σχετικό Άρθρο: SpaceX: Έγινε ο πρώτος «ιδιωτικός περίπατος» στο διάστημα – Η διαδρομή του σε βίντεο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ