Η στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ στην Καμάλα Χάρις: Μια πολιτική κίνηση με μεγάλη επίδραση

by admin
4 views

Η δημόσια στήριξη της Τειλορ Σουιφτ στη διεκδίκηση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, αμέσως μετά την τηλεμαχία Τραμπ-Χάρις, έχει προκαλέσει αίσθηση. Η ανάρτηση της διάσημης τραγουδίστριας στα social media που εκφράζει τη στήριξή της στο δίδυμο Χάρις-Γουόλς, έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακό αριθμό αντιδράσεων και αποδεικνύει τη δύναμη της δημόσιας επιρροής στην πολιτική σκηνή.

Εντυπωσιακή στήριξη

Η ανάρτηση της Tειλορ Σουιφτ η οποία συνοδευόταν από φωτογραφία της με τη γάτα της και υπογραφή ως «άτεκνη κυρία με γάτες», συγκέντρωσε περίπου 4,5 εκατομμύρια likes λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της. Το γεγονός ότι η στήριξή της συνέπεσε με μια συνέντευξη Τύπου του Τιμ Γουόλς, υποψήφιου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, προσέθεσε ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην κίνηση.

Η Σουίφτ χαρακτήρισε τη Χάρις ως «μαχήτρια», ενισχύοντας τη θετική εικόνα της υποψήφιας και επηρεάζοντας άμεσα την κοινή γνώμη.

Η δύναμη των διασημοτήτων στην πολιτική

Η επιρροή των διασημοτήτων στην πολιτική είναι αναμφισβήτητη. Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν την επίδραση που μπορούν να έχουν στα εκλογικά αποτελέσματα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η στήριξη της Oprah Winfrey στον Μπαράκ Ομπάμα το 2008, η οποία συνδέθηκε με την προσέγγιση ενός εκατομμυρίου επιπλέον ψηφοφόρων.

Η στήριξη της Tέιλορ Σουίφτ εντάσσεται σε αυτή τη δυναμική, καθώς η ίδια έχει εκατομμύρια θαυμαστές, κυρίως νέους ανθρώπους, των οποίων η ψήφος μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από την γνώμη της.

Αντίκτυποι στην αντιπολίτευση

Η αντίκρουση από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν άργησε να έρθει. Ο πρώην πρόεδρος σχολίασε την υποστήριξη της Σουιφτ χαρακτηρίζοντας την ως «πολύ φιλελεύθερη» και εκφράζοντας αμφιβολίες για την επιρροή της. Ο Τραμπ, πριν από έναν μήνα, είχε χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο βίντεο τεχνητής νοημοσύνης που δήλωνε στήριξη προς εκείνον, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία του να μειώσει την επιρροή της Σουίφτ.

Ακόμη, ο Έλον Μασκ, σχολιάζοντας την κίνηση της Σουιφτ, έκανε μια αμφιλεγόμενη προσφορά, προτείνοντας να της κάνει παιδιά και να προσέχει τις γάτες της. Το σχόλιο αυτό φαίνεται να ενίσχυσε την αίσθηση του αβέβαιου και ίσως ατυχούς της όλης κατάστασης.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ