Νικολάς Μαδούρο: Η Βενεζουέλα είναι και θα είναι ανεξάρτητη από την Ισπανία και «όλο τον κόσμο»

by admin
1 views

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ζήτησε αυτήν την Τρίτη από την εκτελεστική αντιπρόεδρό του, Ντέλσι Ροντρίγκες, να δείξει στον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, την Πράξη Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας 5ης Ιουλίου 1811 ώστε «να γνωρίζει ότι η χώρα της Καραϊβικής είναι και θα είναι ανεξάρτητη από την Ισπανία και από όλο τον κόσμο».

Αυτή τη Δευτέρα, η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε ότι υπήρχε πολιτική διαπραγμάτευση με το Καράκας για την αποχώρηση του πρώην υποψηφίου για την προεδρία του μεγαλύτερου συνασπισμού κατά των Τσαβίστας, Edmundo González Urrutia, εξόριστου από αυτήν την Κυριακή στη Μαδρίτη, και επέμεινε σχετικά με την απαίτηση της δημοσίευσης των πρακτικών των εκλογών της 28ης Ιουλίου, στις οποίες ο Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής βάσει αποτελεσμάτων που είναι ακόμη άγνωστα με συγκεντρωτικό τρόπο.

Εν τω μεταξύ, η Ροντρίγκες επιμένει ότι υπήρξαν «εκτενείς συνομιλίες» με την Ισπανία για να οργανωθεί η αναχώρηση του González Urrutia, καθώς και η προσγείωση ενός αεροπλάνου της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Καράκας με το οποίο ο αντίπαλος ταξίδεψε στη Μαδρίτη.

Υπό αυτή την έννοια, ο Albares παραδέχτηκε ότι υπήρχαν επαφές ώστε, «λογικά, ένα αεροπλάνο της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας να προσγειωθεί στο Καράκας», αλλά επανέλαβε την άρνηση ότι υπήρξε διαπραγμάτευση.

Το Ισπανικό Κογκρέσο συζήτησε χθες μια μη νομική πρόταση, που παρουσιάστηκε από το Λαϊκό Κόμμα (PP), η οποία ζητά από το εκτελεστικό σώμα να αναγνωρίσει τον Γκονζάλες Ουρούτια ως «εκλεγμένο πρόεδρο» και η οποία θα εισαχθεί προς ψηφοφορία σήμερα Τετάρτη.

Πηγή: EFE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ