Ήττες για Αργεντινή και Βραζιλία | Βασικοί Πελίστρι και Κάλενς

by admin
1 views

Οι “Καφετέρος” σταμάτησαν το σερί των 12 νικών που μετρούσαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Λιονέλ Σκαλόνι και παρέμειναν ως η μοναδική αήττητη ομάδα στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, παίρνοντας “εκδίκηση” για τον χαμένο τελικό του Copa America. Οι τρομεροί Κολομβιανοί επικράτησαν με 2-1 και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς, πίσω μόνο από την “Αλμπισελέστε”, που έχει 18. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έφτιαξε το 1-0 στο 25′ για τον Μοσκέρα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 60′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο 48′ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Αργεντινή ο Γκονζάλεζ.

Στην 5η θέση της κατάταξης έπεσε η Βραζιλία, που έμεινε στους 10 βαθμούς, έπειτα από 8 αγωνιστικές στην προκριματική φάση του επόμενου Μουντιάλ. Η “Σελεσάο” υπέστη μεγάλο σοκ στο Ασουνσιόν από την Παραγουάη, την οποία είχε φιλοδωρήσει με τέσσερα γκολ στο Copa America πριν από περίπου τρεις μήνες. Οι Παραγουανοί πήραν τη νίκη με τέρμα που σημείωσε από το 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντιέγκο Γκόμεζ της Ίντερ Μαϊάμι. Η Βραζιλία, που παρατάχθηκε μπροστά με την τριπλέτα της Ρεάλ (Βινίσιους, Ροντρίγκο, Έντρικ) πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Στο μεταξύ, ο Φακούντο Πελίστρι του Παναθηναϊκού έπαιξε βασικός στην εκτός έδρας λευκή ισοπαλία (0-0) της Ουρουγουάης με τη Βενεζουέλα και αντικαταστάθηκε από τον Σαράτσι στο 88′. Βασικός ήταν και ο Αλεξάντερ Κάλενς της ΑΕΚ στην ήττα του Περού από το Εκουαδόρ εκτός έδρας με 1-0.//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ