Φεστιβάλ Βενετίας: Η απρόβλεπτη ταινία με θεματική τους Beatles

by admin
4 views

Μια ταινία για τους Beatles ξεσηκώνει το Φεστιβάλ Βενετίας.Το ντοκιμαντέρ με τη διεισδυτική ματιά για τους Fab Four έκανε θραύση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. 

Το θέμα του Ντοκιμαντέρ:

Το TWST έχει ως αφετηρία την άφιξη των Beatles στη Νέα Υόρκη για τη συναυλία τους τον Αύγουστο του 1965 στο Shea Stadium, και ως τίτλο έχει ένα τραγούδι των Beatles που ήδη προδικάζει μια εποχή όπου η παρούσα στιγμή θα έχει γίνει ένα στοιχειωμένο παρελθόν, που δεν μπορεί ούτε να ανακτηθεί ούτε να ξεχαστεί. Αλλά στο ντοκιμαντέρ το πλαίσιο αναφοράς διευρύνεται σταθερά. Αντιπαρατίθενται οι κοντινές πραγματικότητες του 1965 στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου οι αναταράξεις […] φιλτράρονται από την Ανατολική Ακτή στην τηλεόραση.

Δείτε το τρέιλερ:

Κριτικές:

“Σαν επίμονος ντετέκτιβ ο Ujica προσπαθεί να αποκαλύψει τις ρίζες μιας νεανικής επανάστασης, τις ελπίδες και τα όνειρά της που ενσαρκώθηκαν σε ένα βρετανικό συγκρότημα που έκανε την αλλαγή”, γράφει το IndieWire.

“Έχει πέσει ιδρώτας σε αυτό το ντοκιμαντέρ που ετοιμαζόταν δεκατέσσερα χρόνια, και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ταινία όπου κάθε σκηνή έχει κατασκευαστεί προσεκτικά για να σημαίνει κάτι, τόσο οπτικά όσο και αφηγηματικά.”, συνοψίζει το Loud and Clear. 

“Με ενδιαφέρον και πρωτότυπο τρόπο βλέπουμε το παρελθόν μας και […] πώς διαμορφώνεται η ιστορία όταν κατακάτσει “η σκόνη”.” Θα γράψουν στο International Cinephile Society.

“Ο σκηνοθέτης Andrei Ujica δημιουργεί ένα εκπληκτικό έργο τέχνης, συνδυάζοντας αρχειακό υλικό, προσωπικά ημερολόγια, κινούμενα σχέδια και αφήγηση για να δώσει μια ευρύτερη αίσθηση της στιγμής” ήταν το επιστέγασμα του Sunshine State Cineplex 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή Γαλλίας και Ρουμανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ