Ένθετο Κόσμος: Σίγησε η φωνή του «κακού Darth Vader – Φρένο στη χρήση social media σε νέους στην Αυστραλία

by admin
1 views

Αντιδράσεις προκαλεί το όριο ταχύτητας που θα εφαρμοστεί στον περιφερειακό της Γαλλικής πρωτεύουσας. Φρένο στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης με όριο ηλικίας στην Αυστραλία. Σίγησε η φωνή του «κακού Darth Vader». Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος» του EΡΤΝews.

Φρένο στη χρήση των κοινωνικών δικτύων με όριο ηλικίας σχεδιάζει να θέσει η Αυστραλία, επικαλούμενη ανησυχίες για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών. Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από υποστηρικτές ψηφιακών δικαιωμάτων, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι το μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη και παρασκηνιακή διαδικτυακή δραστηριότητα των ανηλίκων. Η νέα σχολική χρονιά σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη θα ξεκινήσει για πολλούς μαθητές χωρίς κινητά: στη Γαλλία, 200 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δοκιμάζουν την απαγόρευση, ενώ τα γαλλόφωνα δημοτικά σχολεία στη Βαλονία και στις Βρυξέλλες έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της δημάρχου στο Παρίσι να μειώσει το όριο ταχύτητας στα 50 χλμ στον περιφερειακό της γαλλικής πρωτεύουσας. Η επιβολή ορίου ταχύτητας θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Στην αρχή του έτους, υπήρχαν αντιδράσεις απο κυβερνητικά στελέχη που υποστήριζαν ότι είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα μποτιλιαρίσματα και κατά συνέπεια περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο υπεύθυνος για το οδικό δίκτυο του δήμου του Παρισιού, χαρακτήρισε την μείωση του ορίου ταχύτητας στον Περιφερειακό «μέτρο κοινής ωφέλειας για το συλλογικό συμφέρον». Το 2014, το όριο ταχύτητας στον Περιφερειακό μειώθηκε κατά 10 χιλιόμετρα για να περάσει από τα 80 χιλιόμετρα στα 70 χιλιόμετρα.

Η σκοτεινή φωνή του Darth Vader  των Star Wars που ανήκει στον πολυβραβευμένο ηθοποιό Τζέιμς Ερλ Τζόουνς σίγησε. Ο Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες που έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.Το 1971, έγινε μόνο ο δεύτερος μαύρος που προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, μετά τον Σίντνεϊ Πουατιέ.

Οι χαλικώδεις τόνοι του χρησιμοποιήθηκαν στους Simpsons και εμφανίστηκε στα πρώτα επεισόδια του Sesame Street. Ο Τζόουνς υποδύθηκε επίσης πολλούς εμβληματικούς χαρακτήρες του Σαίξπηρ στη σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του Οθέλλου και του Βασιλιά Ληρ.Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζόουνς κέρδισε τρία βραβεία Tony, συμπεριλαμβανομένων δύο Emmy και ένα Grammy.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ