Νέα συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

by admin
1 views

Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν τη Δευτέρα (9/9) συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας καθώς ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι φιλοξένησε στο Νέο Δελχί τον πρίγκιπα διάδοχο σεΐχη Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν ικανοποίηση για την ουσιαστική πρόοδο» που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ινδίας- ΗΑΕ.

Μεταξύ των συμφωνιών που υπογράφηκαν περιλαμβάνεται το μνημόνιο κατανόησης για την πυρηνική συνεργασία μεταξύ της Corporation “Nuclear Power of India Limited” και “Emirates Nuclear Energy Corporation”.

«Το Μνημόνιο Κατανόησης για την Πυρηνική Συνεργασία αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία στη λειτουργία και συντήρηση πυρηνικών σταθμών, την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών από την Ινδία, τη διερεύνηση αμοιβαίων επενδυτικών ευκαιριών και τη δημιουργία ικανοτήτων», ανέφερε το υπουργείο.

Ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρίσκεται σε διήμερη επίσκεψη στην Ινδία μετά από πρόσκληση του Μόντι. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σεΐχη Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan στην Ινδία, ο οποίος έγινε διάδοχος του θρόνου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Πηγή: ATSH-AA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ