Ο κυρίαρχος Σίνερ δίπλα σε Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Βιλάντερ (video)

by admin
1 views

Ο Γιανίκ Σίνερ, με απόλυτο και επιβλητικό τρόπο, έφτασε στην κατάκτηση του US Open, που αποτελεί το δεύτερο του Grand Slam για φέτος αλλά και σε όλη του την καριέρα.

Ο Ιταλός, λοιπόν, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των Grand Slam της σκληρής επιφάνειας, με τη σεζόν του γενικότερα στα σκληρά γήπεδα να αποκτά ιστορικές διαστάσεις, τις οποίες για να εξετάσουμε χρειάζεται να ολοκληρωθεί το έτος και τα τελευταία σημαντικά τουρνουά.

Αυτό που ήδη τον τοποθετεί δίπλα σε θρύλους του αθλήματος, είναι η κατάκτηση Αυστραλιανού Όπεν και US Open την ίδια χρονιά. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει εμφανιστεί άλλες επτά φορές στο παρελθόν, αλλά από τρεις μόλις σπουδαίους τενίστες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φυσικά και δε θα μπορούσε να μη συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, καθώς το κατάφερε στις δύο κορυφαίες σεζόν της καριέρας του (2011, 2015), στις οποίες πραγματικά σκορπούσε τον τρόμο με το τένις που παρουσίασε (ειδικότερα το 2011, που ήταν η breakout σεζόν του), αλλά και το 2023.

Ο Ρότζερ Φέντερερ το έχει κατορθώσει επίσης τρεις φορές (2004, 2006, 2007), την περίοδο της καριέρας του όπου έτρεξε ένα ασύλληπτο σερί πέντε κατακτήσεων US Open (2004-2008). Το σερί αυτό σταμάτησε από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο το 2009 και έκτοτε ο Ελβετός θρύλος δεν σήκωσε ποτέ ξανά το τρόπαιο του Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Ο Σουδός Ματς Βιλάντερ το έχει κάνει μια φορά, το 1988, την τελευταία σπουδαία χρονιά της καριέρας του. Από το 1982 έως το 1988, ο Βιλάντερ είχε κερδίσει επτά Grand Slam, αλλά κάπου εκεί η καταμέτρηση σταμάτησε για εκείνον.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ