Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού μετά το συναισθηματικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται

by admin
1 views

Σε παραίτηση του υπ. Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο κατέληξε το σκάνδαλο που τον εμπλέκει με μια δήθεν σύμβουλο ονόματι Μαρία Ροσάρια Μπότσια. Εδώ και μερικές ημέρες, η Μπότσια αποκαλύπτει με το σταγονόμετρο και μέσω ιστοριών στα κοινωνικά δίκτυα πως η ίδια υπήρξε σύμβουλος του ΥπΠολ για τις μεγάλες εκδηλώσεις, μάλιστα με πρόσβαση σε αρχεία της G7. Αν και από το Υπουργείο αρχικά ήρθαν οι σχετικές διαψεύσεις, με τον Υπουργό να δηλώνει πως κανένα έξοδο της Μπότσια δεν καλύφθηκε από τα ταμεία του Υπουργείου.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις εντός ολίγων ημερών, στο σημείο που στις αρχές της εβδομάδας ο Υπουργός Σαντζουλιάνο υπέβαλε πάλι την παραίτησή του στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η οποία όμως δεν την έκανε δεκτή. Επίσης, ο Υπουργός προέβη την Τετάρτη βράδυ σε εκτενέστερη, αποκλειστική συνέντευξη στην Ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, όπου με δάκρυα παραδέχτηκε πως με την κυρία Μπότσια υπήρξε μια συναισθηματική σχέση και πως ο ίδιος αρχικά την ήθελε ως σύμβουλο για τις μεγάλες εκδηλώσεις, αν και δίχως πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα, κάτι που τελικά δεν προχώρησε.

Η απάντηση της Μπότσια ήρθε μόλις ένα 24ωρο αργότερα, όπου σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα La Stampa η ίδια δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο υπουργός δέχεται εκβιασμό από “διευθυντές περιοδικών” και πως οι δύο μετέβησαν μαζί σε διάφορες τοποθεσίες, με την ίδια να εργάζεται αφιλοκερδώς σε ρόλο συμβούλου, αλλά και με κυβερνητικό όχημα σε συναυλία των Coldplay.

Στην συνέντευξη, η Μπότσια επιτίθεται επίσης κατά της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, κατηγορώντας την για σεξισμό. Επικαλούμενη τον χωρισμό της πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο Τζιαμπρούνο ύστερα, μάλιστα, από σεξιστικά σχόλια σε τηλεοπτικό στούντιο, η Μπότσια δήλωσε στην La Stampa πως “όσοι υπερασπίζονται τις αξίες του να είσαι γυναίκα έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους” και πως η ίδια απλά υπερασπίζεται τον εαυτό της “απέναντι στη σεξιστική συμπεριφορά”.

Το θέμα ενδέχεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, εφόσον στην La Stampa η Μπότσια είπε πως άκουγε “τις τηλεφωνικές συνομιλίες της κυβέρνησης”. Με την Μπότσια να φαίνεται πως έχει στην κατοχή της πλούσιο βίντεο, ακουστικό και γραπτό υλικό, ο Υπουργός Πολιτισμού πριν από την παραίτησή του απειλούσε με μηνύσεις.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ