Ουκρανία: «Υπερηχητικό» ρωσικό πλήγμα στη Λβιβ εν μέσω κυβερνητικών αλλαγών – Η Μόσχα προειδοποιεί να μην επέμβει η Δύση

by admin
2 views

Μωρό και κορίτσια 9 και 14 ετών συγκαταλέγονται στα επτά, μέχρι στιγμής, θύματα που άφησε σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η ρωσική επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους και drones στην πόλη Λβιβ, που εδώ και μήνες δεν βρισκόταν στο στόχαστρο.

Η πόλη του δυτικού μετώπου δέχτηκε επίθεση περίπου στις 05:40 (02:40 GMT) και λίγο αργότερα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προελαύνει και στο ανατολικό μέτωπο με κεκτημένα τις πόλεις Prechystivka and Karlivka.

Πολιτικές εγκαταστάσεις, σχολεία, ιστορικά κτήρια και νοσοκομεία βρίκσονται στις φλόγες, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές στη Λβίβ που προειδοποιούν ότι υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

 Το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων εκτυλίσσεται ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Πολτάβα, χτύπημα που καταδίκασε ο πρόεδρος Μπάιντεν.
Την ίδια ώρα, την παραίτησή του υπέβαλε ο Ουκρανός υπουργός ΕξωτερικώνΝμίτρο Κουλέμπα, μία μέρα αφότου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προανήγγειλε αλλαγές στην κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυσή της.

Ο ανασχηματισμός της ουκρανικής κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην ουκρανική αεράμυνα και να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλη εμβέλειας στη Ρωσία.

 Η Μόσχα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει άμεσα εάν δεχθεί επίθεση με όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφος της. Η Μαρία Ζαχάροβα επέμεινε ότι η Ρωσία «βλέπει απευθείας εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία και προειδοποίησε τους « ανεύθυνους πολιτικούς στα κράτη-μέλη της Ε.Ε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα».

Συναγερμός και στην Πολωνία

Ηεπίθεση στην πόλη Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία προκάλεσε αντιαερπορικό συναγερμό κι εκτός συνόρων αφού για τρίτη φορά σε οχτώ ημέρες πολωνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα για να διασφαλίσουν τον πολωνικό εναέριο χώρο της χώρας.
 
 Πλήγματα αναφέρθηκαν ακόμη στο Κίεβο και την περιφέρεια του Χαρκόβου. Ωστόσο η Ουκρανία κατηγορείται από ρωσικές πηγές για νέες επιθέσεις με drones.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ