Πρώτο τρίποντο για Νις, εντός έδρας νίκες με ανατροπή για Ρεμς και Χάβρη

by admin
1 views

Η Νις σημείωσε τη πρώτη της νίκη στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 1-4 της Ανζέ, ενώ από τρεις βαθμούς μάζεψαν και η Ρεμς με την Χάβρη, πετυχαίνοντας ανατροπές στα γήπεδα τους, κόντρα σε Ρεν και Οσέρ αντίστοιχα.

Ρεμς – Ρεν 2-1

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες, χωρίς κλασικές ευκαιρίες, η Ρεν κατάφερε στο 14ο λεπτό του αγώνα με εξαιρετική κεφαλιά του Λέο Όστιγκαρντ, μετά από εκτέλεση κόρνερ, να προηγηθεί στο σκορ και να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Η Ρεμς έφτασε μία “ανάσα” από την ισοφάριση, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ίτο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανταντά στο 34΄. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά του Γιαγιά-Καντέρ Φοφανά για το 1-1, λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Mε την επανέναρξη του δευτέρου μέρους και στο 48΄ η Ρεμς έφερε “τούμπα” το ματς με κεφαλιά από κοντά του Ουμάρ Ντιακιτέ, μετά από σέντρα του Ίτο για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα με τη Ρεμς να διαχειρίζεται πολύ εύκολα το υπέρ της προβάδισμα και να παίρνει την πολυπόθητη νίκη με ανατροπή.

Χάβρη – Οσέρ 3-1

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον Γκαετάν Περίν να σκοράρει στο 17΄ με μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ που χτύπησε και στο δεξί δοκάρι της Χάβρης για το 0-1. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν άμεση απάντηση, καθώς έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Ελισά Οβουσού και είχαν και άλλες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για να ανατρέψουν το σκορ, χωρίς όμως επιτυχία. Στις καθυστερήσεις η Οσέρ έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κι-Γιάνα Χόεβερ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον Μαρκ Μπολένγκιερ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος με τον Εντιαγέ να σκοράρει, αλλά το τέρμα τελικά να μην κατοχυρώνεται μετά από χρήση του VAR για οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε ξανά για την ανατροπή της Χάβρης και αυτή τη φορά το τέρμα μέτρησε για το 2-1. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισαν πέναλτι με τον Τουρέ να σκοράρει για το τελικό 3-1, ενώ “σπατάλησαν” και άλλες σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Ανζέ – Νις 1-4

Η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να πάρει μία εύκολη νίκη, η οποία είναι και πρώτη της για τη φετινή Ligue 1, κόντρα στην Ανζέ εκτός έδρας καθώς από το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο είχε απλοποιήσει τα πράγματα. Η Νις “πατούσε” πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έναντι των γηπεδούχων και μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ με τέρμα που σημείωσε ο Γιουσούφ Νταγισιμιγέ με ωραίο τελείωμα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα με τον Χισάμ Μπουνταουί να σκοράρει αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή για το 0-2. H Ανζέ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων και κατάφερε να μειώσει στο σκορ μετά από εύστοχη εκτέλεση του Χιμάντ Αμπντελί στο 67΄, ενώ στη συγκεκριμένη φάση τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Νις, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν ανησυχούσε, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπομπίτο. Οι Νικαιώτες όμως ήταν αποφασισμένοι να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το “Σταντ Οσεάν” και πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Έβαν Γκουεσάντ. Η ομάδα του γαλλικού νότου έβαλε το “κερασάκι στη τούρτα” στο 85΄, ξανά με σκόρερ τον Γκουεσάντ για το τελικό 1-4.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στη Ligue 1:

Παρασκευή 30/8
Λυών – Στρασβούργο 4-3

Σάββατο 31/8
Μπρεστ – Σεντ Ετιέν 4-0
Μονπελιέ – Ναντ 1-3
Τουλούζ – Μαρσέιγ 1-3

Κυριακή 1/9
Μονακό – Λανς 1-1
Ρεμς – Ρεν 2-1
Χάβρη – Οσέρ 3-1
Ανζέ – Νις 1-4
21:45 Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν.//Π.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ