Ένθετο Οικονομία: Στην τελική ευθεία οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Αυξημένο τους πρώτους μήνες

by admin
1 views

Αλλαγές στις προϋποθέσεις και στο ύψος καταβολής του επιδόματος ανεργίας αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Το νέο επίδομα, θα είναι αυξημένο κατά τους πρώτους μήνες της ανεργίας – ενδεχομένως να φθάνει και το 70% του εκάστοτε κατώτατου μισθού και θα μειώνεται τους επόμενους, ενώ θα προσαυξάνεται με ένα μπόνους ανταποδοτικότητας ανάλογο με τον χρόνο συνεχόμενης εργασίας και το ύψος των εισφορών που έχει καταβάλει ο άνεργος, κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου.

Σε πτώση οδήγησε τα χρηματιστήρια η δημοσιοποίηση των κερδών του κολοσσού της τεχνολογίας NVidia, με το δείκτη Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 6% από το υψηλό ρεκόρ του Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν εάν το ράλι των μετοχών AI έχει προχωρήσει πολύ μπροστά από τα κέρδη που θα προσφέρει πραγματικά η τεχνολογία. Ταυτόχρονα, οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων συνέβαλαν στην προώθηση της εναλλαγής από την τεχνολογία σε τομείς που υστερούσαν.

Στην αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος. Πρόκειται για το πρώτο «πακέτο» 447 ακινήτων που επελέγησαν από το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας, το οποίο- μετά από χρόνια αδράνειας- ενεργοποιήθηκε και πάλι πριν από περίπου 10 μήνες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ