Μεσιέ Λανουά, γιατί; – www.ertsports.gr

by admin
1 views

Την 2η αγωνιστική με τέσσερις μεγάλους εκ των πέντε γηπεδούχους, κόπηκαν μετά βίας 50 χιλιάδες εισιτήρια σε επτά αγώνες!Αντίθετα, παρατηρώντας το κοινό στα sosial media, είτε το βράδυ στην εκπομπή μου στην ΕΡΑΣΠΟΡ, τα σχόλια είναι ιδιαιτέρως καυστικά για τον Γάλλο αρχιδιαιτητή και τη συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στη νέα ΕΠΟ.

Ο Λανουά ξεκίνησε την καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο καρατομώντας εννέα (9) διαιτητές απ’ τον πίνακα της Super League δημιουργώντας εύλογες απορίες, καθώς Δευτέρα ανέλαβε, Τετάρτη δημοσιοποίησε τον πίνακα.

Μπορεί ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ να τον δικαιολόγησε δηλώνοντας, πως είχε πάρει homework, όμως το επιχείρημα παραμένει έωλο. Το ertsports.gr ερεύνησε την υπόθεση και θέτει τα ερωτήματα στον κ. Λανουά. Κάθε απάντηση δεκτή.

ΤΑ “ΓΙΑΤΙ

Γκουριώτης–Αργολίδα

Βοηθός στη Super League 2, υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική.

Είναι 24 χρόνων (ο πιο νεαρός στην κατηγορία), πρώτη χρονιά στην κατηγορία, έπαιξε 7 αγώνες, κανένα λάθος, κανένα τηλεοπτικό παιχνίδι, ώστε να τον δει. 

ΦΩΚΑΣ-Αχαΐας 

Διαιτητής Super League 2, 29 ετών πήγε σπίτι του. Δεν είχε καμία τιμωρία. Κανένα ματς τηλεοπτικό. 

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ–Πειραιά

Διαιτητής Suoer League 2, 29 ετών ,ουδεμία  πειθαρχική στα τελευταία 4 χρόνια που έπαιζε στη Super League 2. Κανένα ματς τηλεοπτικό. 

ΒΕΡΓΕΤΗΣ–Αργολίδας

Βοηθός από τη Super League 1. Συνολικά πέντε (5) χρόνια στην Super League 1,είχ  τελευταία πειθαρχική ποινή το 2018. Όλα τα παιχνίδια του τηλεοπτικά. Τι είδε και τον υποβίβασε στη Super League 2;

ΓΚΑΜΑΡΗΣ-ΑΘΗΝΩΝ

42 ετών, κανένα μεγάλο λάθος στην Super League 1. Φέτος άγνωστοι του έκαψαν το μαγαζί στο Περιστέρι. Στο τσακ γλύτωσε η οικογένεια του που διαμένει στον πάνω όροφο. Πολλά παιχνίδια ως διαιτητής και VAR. Συμμετοχές σε πολλά ματς στο εξωτερικό. 

ΤΑΚΙΔΗΣ–Κιλκίς  

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ–Πειραιά,

ΒΛΑΧΟΣ-Αττικής

Ήταν σε ειδικό πίνακα της ΚΕΔ που αποχώρησαν ως υποψήφιοι για τη νέα Super League. Εξαφανίστηκε ο πίνακας. 

ΤΑΚΙΔΗΣ-Κιλκίς 

Στα 34 του έπαιζε τέσσερα (4) χρόνια στη Super League 2. Καμία πειθαρχική. Κανένα τηλεοπτικό. Τον υποβίβασε στη Γ΄ Εθνική. 

ΜΑΝΟΥΧΟΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ετών 35. Ενώ πέρυσι ήταν σε ειδικό πίνακα της UEFA με 15 επιλεγμένους νεαρούς διαιτητές που θα προωθούνταν. Βραβεύτηκε δε από τον ΠΣΑΠ ως καλύτερος. Τρία χρόνια διεθνής, πήγε σπίτι του. 

Διαμαντόπουλος-Αρκαδίας 

Ετών 41 και ήλθε πρώτος στη βαθμολογία πέρυσι ανάμεσα στους διεθνείς. Έπαιξε πολλά σημαντικά παιχνίδια. Οκτώ (8) χρόνια στην κατηγορία. 

Περράκης–ΑΘΗΝΩΝ

Τέσσερα (4) χρόνια στην Super League 1, με ηλικία 34 ετών. Από υποψήφιος για διεθνής υποβιβάστηκε στη Super League 2 . Κανένα προβληματικό παιχνίδι.

ΨΑΡΡΗΣ–Ζάκυνθος

Διεθνής βοηθός στα 34 του με έξι (6) χρόνια στη Super League 1 και περίπου ογδόντα (80) παιχνίδια κι άλλα τόσα στο VAR. Στην ειδική βαθμολογία ήταν πρώτος σε ορισμούς τα τελευταία δυο χρόνια. Περισσότερα από 30 (τριάντα) ματς στην Ευρώπη. Σπίτι του κι ο Επτανήσιος.

Σινιοράκης–Χανίων

Τριάντα έξι (36) ετών, βοηθός Super League τα τελευταία επτά (7) χρόνια με αρκετά καλές βαθμολογίες.

Η ΟΥΕΦΑ τον επέλεξε πέρυσι να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα ανέλιξης νέων διαιτητών με φόντο να πάρει το χρίσμα του διεθνή, θα ξεκουραστεί πλέον με απόφαση Λανουά στην παραλία του Μπάλου ή στη Φαλάσαρνα…

Ανάλογες κινήσεις έγιναν και στους παρατηρητές με τη νέα ΚΕΔ να μη φέρεται με διαιτητικό σεβασμό στα μέλη της πρώην ΚΕΔ καθώς πέταξε εκτός πινάκων τους Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου, Σουρόπουλο. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Μάνταλο!!

Εν κατακλείδι, μπορούμε να καταγράψουμε στο ρεπορτάζ το εξής. Οι κομμένοι διαιτητές ήταν φέιγ βολάν σε ειδικά media εδώ και μήνες θυμίζοντας την αλήστου μνήμης φράση του ηγέτη της ΑΕΚ ,που όταν πάτησε πόδι στην ΕΠΟ είχε πει, πως πολλοί ρέφερι θα σφυράνε στα τρένα. Φράση που έγινε πράξη…

Ο νέος αρχιδιαιτητής εξέπληξε ευχάριστα επαναφέροντας το θεσμό της ανάλυσης φάσεων για το κοινό ,όμως εξαφανίζοντας φάσεις που σχολιάζει όλη η Ελλάδα, όπως π.χ το ακυρωθέν γκολ του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό και το γκολ του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο της αναξιοπιστίας.

Αφού θυμίσουμε, πως θα κοστίσει μαζί με τους δυο συνεργάτες του περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, θαρρώ πως πρέπει να παράγει έργο ανάλογης αξίας και να παρέχει πλήρεις κι αξιόπιστες εξηγήσεις.

Τέλος, η ΕΠΟ, η οποία κρύβεται πίσω από την ανεξαρτησία της ΚΕΔ, νομίζω ταπεινά πως πρέπει να εφαρμόζει καθημερινά τη ρήση Ιουλίου Καίσαρα, χωρίζοντας τη δεύτερη σύζυγο του Πομπηία Σύλλα, πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι ΤΙΜΙΑ ,αλλά και να φαίνεται ΤΙΜΙΑ» .

Pourquoi, monsieur Lanoi?

ΜΑΛΙΣΙΩΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ