Π. Παππάς στο Πρώτο: Πρέπει να μας πει ακριβώς τι εννοεί ο Παύλος Πολάκης – Ας μας πουν όλοι τι θέλουν (audio)

by admin
1 views

«Είναι σίγουρα μια δύσκολη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ενόψει της σύγκλησης σήμερα της κοινοβουλευτικής ομάδας.  

«Εξ όσων γνωρίζω, το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης θα είναι ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου ενόψει της έναρξης των κοινοβουλευτικών εργασιών, οι οποίες ξεκινούν αύριο Τετάρτη. Από κει και πέρα, ενδεχομένως θα γίνει και μία συζήτηση γενικότερη για τα τεκταινόμενα. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει τους τόνους και να βρει τα σημεία επαφής τα οποία ενδεχομένως έχουν απομείνει μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να προχωρήσουμε και να ασκήσουμε αντιπολιτευτικό έργο» ανέφερε ο κ. Παππάς, καθώς όπως προσέθεσε στη συνέχεια, θα έχει διήμερη παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα καταθέσει την προγραμματική του σκέψη για τα διάφορα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, «όπως είναι η κατάρρευση του ΕΣΥ, η ακρίβεια, η υγεία, το πρόβλημα της στέγης, όλα αυτά τα οποία αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητά του».

«Πρέπει να μας πει ακριβώς τι εννοεί ο Παύλος Πολάκης» επισήμανε ο κ. Παππάς, σε ό,τι αφορά στην ευθεία αμφισβήτηση της τωρινής ηγεσίας του κόμματος από τον πρόσφατα διαγραφέντα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Χανίων.

«Εγώ δεν έχω, να σας είμαι ειλικρινής, καταλάβει καλά τι θέλει. Ναι, άκουσα την αμφισβήτηση για την ηγετική ικανότητα του προέδρου. Άκουσα ότι θεωρεί ότι πρέπει το πράγμα να πάει αλλιώς. Και γιατί αυτό ακούγεται τώρα από τον Παύλο Πολάκη, από τους 87 ή όλη αυτή την ομάδα η οποία από την πρώτη ή τουλάχιστον από τους πρώτους μήνες έχει διαφωνίες με το πρόσωπο του προέδρου, με τις πρακτικές του προέδρου, το ακούμε εδώ και ένα χρόνο. Όλοι αυτοί λοιπόν, και ο Παύλος ο Πολάκης και η ομάδα αυτή των ανθρώπων οι οποίοι συστηματικά δεν αφήνουν τον πρόεδρο να ασκήσει τα καθήκοντά του, να ξεδιπλώσει τις σκέψεις και τις πολιτικές του και να ξεδιπλώσει στην πραγματικότητα την ίδια την απαίτηση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίστηκε από δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους για να τα αλλάξει όλα. Ψηφίστηκε, όπως είπατε και εσείς, ένας άγνωστος πολιτικός, τον οποίο δεν ήξερε κανείς, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο, ακριβώς γιατί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απαλλαγεί από το παλιό κόμμα, το οποίο έβλεπε ότι φθίνει διαρκώς και ότι πλέον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας. Ήταν ένα κόμμα φτιαγμένο από την κρίση, για το 2012, για το 2015. Δεν έχει πλέον σχέση η πραγματικότητα με τις ανάγκες που έχει σήμερα η κοινωνία και δεν είναι η προοδευτική πρόταση αυτή την οποία είχε το κόμμα τουλάχιστον μέχρι πέρσι το καλοκαίρι. Άρα αυτή ήταν η εντολή του Προέδρου. Δεν αφέθηκε να την ξεδιπλώσει όπως θα έπρεπε. Ας μας πουν λοιπόν όλοι τι θέλουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, ότι ο κ. Πολάκης ήταν πάρα πολύ κοντά στον κ. Κασσελάκη και πως δεν είχε δείξει ότι είναι τόσο δυσαρεστημένος με την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Παππάς σχολίασε: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και αν ο λόγος της αμφισβήτησης είναι το γεγονός ότι θεωρεί άδικη την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα ή θεωρεί ότι ο πρόεδρος και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχειρίζεται κατά τον τρόπο που θα φανταζόταν ο ίδιος την υπόθεση, τις καταγγελίες που έχει κάνει ο ίδιος για την κυρία Λινού, δεν το θεωρώ αυτό ικανή συνθήκη, η οποία θα πείσει τον κόσμο και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μια ικανή συνθήκη αμφισβήτησης του προέδρου. Οπότε ξαναλέω ότι θα πρέπει ο Παύλος Πολάκης να εξηγήσει και όχι σε εμάς απαραίτητα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον κόσμο ο οποίος μας πιστεύει και μας ακολουθεί, ο οποίος στενοχωριέται απίστευτα με αυτά τα οποία βλέπει να συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες ή τον τελευταίο χρόνο θα σας πω εγώ, να εξηγήσει τι είναι αυτό το οποίο θέλει και γιατί αμφισβητεί την ικανότητα του προέδρου και τελικά τι θέλει ο ίδιος. Θέλει ο ίδιος να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κάποια πλατφόρμα, κάποια ατζέντα συγκεκριμένη, την οποία θέλει να εφαρμόσει; Αλλά πρέπει να τα πει τώρα αυτά».

«Αν υπάρχει μια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Προέδρου, υπάρχουν διαδικασίες στο κόμμα, στην Κεντρική Επιτροπή και μπορεί αυτή η αμφισβήτηση να τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής. Αν την ίδια αμφισβήτηση έχουν άλλα στελέχη, ακούω διάφορες μισο-υποψηφιότητες που δεν ξέρω κατά πόσο έχουν μια βάση, ας πει λοιπόν ο καθένας ό,τι θέλει.  (…) Η Κεντρική Επιτροπή ούτως ή άλλως θα συγκληθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Είναι η συνεδρίασή της ορισμένη και εκεί θα μπορέσει ο καθένας να θέσει τα θέματα τα οποία έχει. Επιτέλους να τα θέσει και να μην χρησιμοποιεί προσχηματικές αποχωρήσεις από την Πολιτική Γραμματεία, να μη χρησιμοποιεί διαδικασίες οι οποίες δεν συνάδουν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί το να αποχωρείς δεν είναι πολιτική τακτική, δεν είναι πρόταση και είναι στην ουσία μία μη συμμετοχή. Ο κόσμος δεν μας ψήφισε για να αποχωρούμε από τις διαδικασίες. Μας ψήφισε για να συμμετέχουμε στις διαδικασίες. Άρα ας πει ο καθένας αν αμφισβητεί πραγματικά τον πρόεδρο, αν έχει μία άλλη πρόταση και προφανώς ο πρόεδρος θα σηκώσει το γάντι και θα πάμε σε εκλογική διαδικασία, θα ταλαιπωρήσουμε ξανά τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα γίνει λοιπόν. Εγώ θα βάλω το θεωρητικό ενδεχόμενο ότι θα ξαναεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Πάλι θα συνεχίσουν να τον αμφισβητούν; Δηλαδή αυτό θα κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ; Κάθε 10-11 μήνες θα εκλέγουμε πρόεδρο και μετά θα τον αμφισβητούμε; Θα πω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αλλά αυτό θα γίνει εφόσον αυτό επιλέξουν τα στελέχη τα οποία έχουν αυτή την άλλη ιδέα για το κόμμα» ανέφερε ο κ Παππάς.

Όσο αφορά στην προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να οδηγηθεί το κόμμα σε εκλογή προέδρου αυτή την ώρα, ο κ. Παππάς εξήγησε, πως η πρόταση μομφής η οποία τίθεται πρέπει να υπερψηφιστεί από 151 μέλη, ούτως ώστε να είναι ισχυρή και να οδηγήσει σε εκλογές.

«Εγώ θεωρώ όμως, για να είμαι ειλικρινής και εξ όσων καταλαβαίνω και από αυτά που είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κεχαγιά χθες, εφόσον τεθεί ισχυρά το θέμα της αμφισβήτησης από διάφορα στελέχη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντηθεί αυτό από τον Στέφανο Κασσελάκη» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ