Ναύπλιο: Πρεμιέρα απόψε για το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας

by admin
1 views

Το πρώτο πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει τις πόρτες του στο Ναύπλιο, φέρνοντας μεγάλα ονόματα του θεάτρου, της μουσικής, και των γραμμάτων σε τοπόσημα με υψηλό συμβολισμό. Από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024, το φεστιβάλ αυτό θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως οι Ρένη Πιττακή, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλια Λαζαρίδου, Φώτης Σιώτας κ.α. παρουσιάζοντας δράσεις που παντρεύουν την ποίηση, το θέατρο και τη μουσική.

Έπειτα από μια μακρά θητεία στην καλλιτεχνική διεύθυνση πολλών ΔΗΠΕΘΕ και φεστιβάλ, με προεξέχον το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της νεοσύστατης διοργάνωσης Θοδωρής Γκόνης, ο οποίος κατάγεται από το Ναύπλιο μίλησε με ενθουσιασμό για όσα αναμένεται να παρακολουθήσει το κοινό της περιοχής τις επόμενες μέρες. “Ο τόπος υποδεικνύει τι πρέπει να κάνουμε, διότι ένα φεστιβάλ δεν πρέπει απλώς να υποδέχεται παραστάσεις αλλά να παράγει, να συνομιλεί με τον τόπο… Έχει έρθει η ώρα να φύγει η δυσπιστία, να υπάρχει αλληλεγγύη, να δουλέψουμε μαζί ξανά” τόνισε ο κ. Γκόνης.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, ερμηνευμένη από τη Ρένη Πιττακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αναγνώσεις έργων του Ανδρέα Καρκαβίτσα από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μουσικές παραστάσεις με τους Νεφέλη Φασούλη και Φώτη Σιώτα, καθώς και διαλόγους με ποιητές όπως ο Παντελής Μπουκάλας και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος. ενώ ο φετινός κύκλος κλείνει με συναυλία της Μαρίας Παπαγεωργίου στο Θέατρο Ακροναυπλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ