Μοναχικό δελφίνι που αναζητά σύντροφο ενοχοποιείται για επιθέσεις σε λουόμενους

by admin
2 views

Ένα μοναχικό και ενδεχομένως σεξουαλικά απογοητευμένο δελφίνι πιθανολογείται ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε λουόμενους σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ιαπωνίας.

Το ρινοδέλφινο πιστεύεται ότι ευθύνεται για 18 επιθέσεις κοντά στην πόλη Mihama μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το BBC. Μάλιστα, τραυμάτισε το δάχτυλο ενός μικρού παιδιού, το οποίο χρειάστηκε τουλάχιστον 20 ράμματα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανάλογες επιθέσεις πέρυσι, αφήνοντας έναν κολυμβητή με σπασμένα πλευρά. Ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε σε επίθεση από δελφίνι το 2022.

Τα περιστατικά αυτά έχουν οδηγήσει τις αρχές να προειδοποιήσουν τους κολυμβητές ότι τα θηλαστικά όχι μόνο μπορούν «να σας δαγκώσουν με τα κοφτερά τους δόντια και να σας προκαλέσουν αιμορραγία», αλλά μπορούν επίσης «να σας σύρουν στη θάλασσα, κάτι που θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή».

Παρά τη φήμη τους ως φιλικά ζώα, οι επιθέσεις από δελφίνια μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Το 1994, ένα δελφίνι στη Βραζιλία επιτέθηκε σε δύο άνδρες κολυμβητές που προσπάθησαν να το καβαλήσουν, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλο. Το δελφίνι, με το παρατσούκλι Tião, πιστεύεται ότι είχε τραυματίσει τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Ο Tadamichi Morisaka, καθηγητής κητολογίας στο Πανεπιστήμιο Mie της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι το ραχιαίο πτερύγιο ενός δελφινιού που εντοπίστηκε να δαγκώνει τα δάχτυλα ενός άνδρα σε μια παραλία στην Tsuruga – μια πόλη λιμάνι δίπλα στη Mihama – ταίριαζε με εκείνο ενός δελφινιού μήκους 2,5 μέτρων που παρατηρήθηκε πέρυσι στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Fukui.

Το ραχιαίο πτερύγιο είναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα ενός δελφινιού, καθώς το καθένα έχει χαρακτηριστικές εγκοπές και διαφορετικό χρωματισμό.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ