ΚΚΕ: Μοναδικοί ωφελημένοι από τις αυξήσεις στα φάρμακα είναι οι φαρμακοβιομήχανοι

by admin
1 views

Στο θέμα των αυξήσεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, αναφέρεται το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη για σχετικό σχόλιό του στην πλατφόρμα Χ.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ επισημαίνει πως: «Όσο εξοργιστικό είναι οι λαϊκές οικογένειες, που ασφυκτιούν από την ακρίβεια, να φορτώνονται και τις νέες αυξήσεις σε πάνω από 800 φάρμακα, άλλο τόσο εξοργιστικό είναι ο Υπουργός Υγείας, κάνοντας το μαύρο-άσπρο, να ισχυρίζεται ότι απ’ τις αυξήσεις ωφελούνται οι ασθενείς.

Μοναδικοί ωφελημένοι είναι οι φαρμακοβιομήχανοι, οι οποίοι και τις απαίτησαν, και όχι οι χιλιάδες ασθενείς που βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής που αντιμετωπίζει το φάρμακο ως εμπόρευμα».

Τέλος καταλήγει τονίζοντας ότι: «Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση κάθε συμμετοχής-πληρωμής όλων των ασθενών σε όλα τα φάρμακα, πλήρης αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΥΥ, με χρηματοδότηση του 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και φορολόγηση του κεφαλαίου. Να καταργηθούν όλες οι “λίστες” και όλα τα φάρμακα να αποζημιώνονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ